הנקה בזמן קלקול קיבה רציני

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

30/07/2011 | 23:19 | מאת: אורי

היי, אני אמא לתינוק יונק בן חודשים וחצי שסובל באופן די חריג מתופעת הגזים ממש מהיום הראשון להולדתו. יש לי למה להשוות מאחר והוא ילד שלישי. ניסיתי הכל - אך דבר לא עוזר מלבד הקפדה אדוקה על תזונה מצומצמת למדי (למשל הימנעות מאכילת קטניות, עגבניות, בצל, אורז, סויה, תירס, כל מוצרי החלב למיניהם, מאכלים ומשקאות עם קפאין, ועוד ועוד ועוד). ביום האחרון אני סובלת מקלקול קיבה די קשה המלווה בין היתר בכאבי בטן אימתניים וגזים... האם כל זה עלול להשפיע גם על הקטנצ'יק? אני ממש חוששת להניק מאז שהתחלתי להרגיש לא טוב ומפחדת שכאבי הגזים אצלו יהיו פשוט בלתי נסבלים... האם לחכות שיעבור? אם כן כמה זמן?

הי אורי אשמח אם תוכלי לקרוא מה שכתבתי לדרורית ששאלה לגבי טיפול בגזים.אני בטוחה שתוכלי להיעזר במידע שם בצורה זו או אחרת. בכל אופן- לשאלתך מותר להניק בלי שום חשש. החלב שלך יוצר נוגדנים שמותאמים לצרכיו של התינוק ויעזרו להתחסן ולהתחזק מפני הוירוס. הפסקת הנקה לא תמנע את הדבקתו בוירוס, כי את עדיין מחזיקה, מנשקת, מחבקת ... אז דווקא כאן כדאי ואף רצוי מאד להמשיך להניק לטובת שניכם. אני מבינה את הקושי של המשך הנקה כשמרגישים כל כך רע, תקפידי לשתות הרבה מים כדי למנוע מצב של התייבשות אצלך. גם אם את לא מסוגלת לאכול שום דבר במשך 24 שעות, מים בהחלט מספיקים ולא יפגעו בצורה משמעותית בהרכב החלב. תמשיכי להניק ללא חשש. אם כאבי הבטן שלך לא חולפים או משתפרים תוך 24-48 שעות גשי להיבדק אצל רופא, ואולי מוקדם יותר אם את מודאגת. בהצלחה

31/07/2011 | 19:06 | מאת: אורי

תודה רבה על התגובה. אני בהחלט אפעל בהתאם. רציתי רק להדגיש דבר אחד: לא מדובר בווירוס אלא בקלקול קיבה לאחר שכנראה אכלתי מזון מקולקל. לעצמי אני לא דואגת... אני דואגת לבן שלי מאחר והמזון שאני אוכלת משפיע באופן מיידי על כאבי הגזים שלו... ואם אכלתי מזון מקולקל שהשפיע עלי בצורה די קשה - האם זה עשוי להשפיע גם עליו ועל כאבי הגזים שלו?

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה