אל מי שמכיר אותי כבר וגם מי שלא

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

16/01/2012 | 21:27 | מאת: סיגל

אני לא מאמינה..נשמע הזוי אבל אשקרה שעתיים לפני שהגעתי היום לאיכילוב לאישפוז והכנה לניתוח למחר יום ג'...צלצלו לי מביה'ח ואמרו לי שדחו לי את הניתוח ב3 שבועות ל7 בפברואר..לא ידעתי אם לבכות או לצחוק..גם ככה הניתוח היה אמור להיות לפני יומיים ודחו אותו למחר..ועד שסוף סוף הייתי מוכנה נפשית ואתמול אחות הסטומה סימנה אותי.כולי ארוזה, הילדה לקחה חופשה מהצבא..בשבילי זה תסכול..לחכות 3 שבועות ושוב לסבול ..הם הסבירו שהם מנתחים עכשיו רק חולי סרטן וחולים עם גידול..שאני יכולה להבין את הדחיפות אבל לפחות אם זה היה יותר קרוב ולא 3 שבועות מלאים..רק רציתי לספר לכם על תסכולי ושלא תחשבו שסתם נעלמתי אחרי ניתוח ולא יצרתי קשר..בינתיים נשארה לי נקודת הסימון האדומה למזכרת...

16/01/2012 | 23:07 | מאת: גרשון

אווףףףף. מתסכל ! לפעמים זה יותר גרוע מהניתוח עצמו. מצד שני, נשמה, תחשבי חיובי (ממילא אין ברירה אחרת) הכל לטובה !! חייבים להאמין בזה, לא ?? תנצלי את הזמן שקיבלת במתנה ותעשי משהו לא שיגרתי בימים האלה.. כל מה שיעשה לך כיף. וב-7.2 תגידי להם תודה גדולה כי ניצלת את הדחיה בהנאה !! והכי הכי חשוב !!! ב ה צ ל ח ה !!! בכל אשר יהיה

17/01/2012 | 10:29 | מאת: סיגל

תודה על העידוד..יש משהו במה שאתה אומר ..חבל רק שאני לא יכולה ממש לישם את זה במצבי הרפואי הרעוע כי 3 שבועות זה באמת זמן טוב לעשות חיים..אבל אני אעשה חיים אחרי הניתוח כמו בן אדם..והאמת שעכשין אני כבר בספק אם הם לא מסוגלים לדחות את זה שוב..כי כנראה אני בורג קטן במערכת שלא משומנת כל כך טוב לצערי.

16/01/2012 | 23:08 | מאת: בני

מי המנתח?

17/01/2012 | 10:26 | מאת: סיגל

טולצינסקי חגית

אחרי שכבר מתכוננים והכל.... אבל אני מסכימה עם גרשון, כי אני באמת מאמינה שהכל לטובה - אבל ממש הכל!!! חוצמיזה תחשבי על זה כך, יש לך עוד קצת זמן להינות מכל האוכל שאת אוהבת :) אני, למשל, ירדתי על מגש פיצה כמה ימים לפני ההכנה לניתוח חחחחחח טוב לא אכלתי את כולו לבד, אבל 3 משולשים טובים :):) תעדכני אותנו מה קורה.

כרגיל לוקח לי נצח לענות בגלל הבריאות הדפוקה שלי... מצטערת. אני קוראת ולא יודעת אם לצחוק או לבכות, טוב שלא חיכו עד שתיכנסי לחדר הניתוח כדי להודיע לך... משהו גם בתירוץ נשמע די הזוי, זה לא שיש שביתה כרגע או איזשהוא עומס בלתי צפוי שאמור לגרום לביטול כל ניתוחי המעיים לשבועות הקרובים. אני בטוחה שכן מתבצעים ניתוחי מעיים גם בחולי IBD כנראה שפשוט היה איזשהוא ניתוח מעיים דחוף ואז אין ברירה אלא לשים אותו במקום ניתוח אחר, פחות דחוף וזה כנראה מה שקרה אצלך. אני בטוחה שאם היו מסבירים לך את זה היית מבינה (הרי לו היית את אותו ניתוח דחוף שבו יש עניין של חיים-מוות היית רוצה להיות מנותחת באופן מיידי) ולא היה צורך למכור לך סיפור (שנשמע די לוקש) על ביטול כל ניתוחי המעיים שאינם אונקולוגיים כיון שזה בודאות לא נכון. האם קבעו לך תאריך חליפי? האם דיברת עם טולצ'ינסקי והסברת לה את הקושי הנפשי שנגרם? חשוב לעשות זאת כדי שבפעם הבאה אם יהיה שוב ניתוח דחוף היא תזכור אותך ולא תדחה אותך שוב אלא חולה אחר (כי אין מה לעשות, יש הרבה ניתוחים דחופים שצריך לעשות אס או אס, גם אני הייתי כזאת וברור לי שבגללי דחו ניתוחים אחרים שנחשבו דחופים פחות). בכל מקרה, ממליצה מאוד לנסות ולהעביר את הזמן בנעימים. לאכול את כל האוכל שלא תוכלי לאכול בהתחלה אחרי הניתוח, לבלות, להיות עם הילדה ועוד. מחכה לעדכון על תאריך חדש ניתוח. מקווה שאת לפחות לא צריכה לעבור שוב טרום ניתוח... ובכל מקרה, אנחנו כאן, בשבילך, לעזור לך להעביר את הזמן.

29/01/2012 | 15:07 | מאת: סיגל

קודם כל הלב שלי עימך עם כל הסבל שאת עוברת..אלוהים ישמור מאיפה שאת מקבלת את הכוחות האלו..כל הכבוד וישר כוחך..לגבי המקרה שלי כמו שציינתי שעתיים לפני ההגעה דחו אותי ב 3 שבועות והניתוח יהיה(מקווה) ב7 לפברואר יום ג' הבא כמו שנקבע והפעם אם תהייה דחייה בטוח אפתח את הפה ואתמרד כי כולנו יודעים שההכנה הנפשית היא הבעייה הגדולה מכולן ואני ממש הייתי מוכנה נפשית ..האמת שאם היו מבקשים ממני את התור לניתוח דחוף הייתי מוותרת מרצון אבל דחייה של כל כך הרבה זמן ממש מתסכלת שלא נדבר על ה5 קילו שהעלתי כבר(שבטוח ירדו אחרי הניתוח) אבל אותי זה תמיד מתסכל..ברור שניסיתי לדבר עם דר' טולצינסקי אבל ברור שהיא הייתה עסוקה והפקידה שלה שדחתה לי את התור היתה ממש לא נעימה ולא רצתה להרבות בדיבור ונפנפה אותי מהר..אבל כמו שציינתי הפעם לא אוותר בקלות ואם ידחו לי שוב אדאג שזה יהיה בטווח של יומיים שלושה ושיזיזו את כל סבובי הניתוחים שלא רק אני אדפק..אז יש לי עוד שבוע חופש...תודה יעל ותחזיקי מעמד כולנו איתך ובשמחה אבוא לפגישת פורום אם תהיה..

מנהלי פורום סטומה - תמיכה