מה עושים עם סטומה שקועה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

01/01/2012 | 16:59 | מאת: מיכל

תחילה כל הכבוד למשתתפי הפורום אני שמחה מאד על ההזדמנות לשתף ולהעזר. הבעיה שלי לאחרונה עם סטומה שקועה כלומר שהסטומה אינה בולטת על דופן הבטן מה שגורם לבעיות בהדבקת הציוד לנזילות לגירויי עור קשים אתמול התיאשתי לאחר לילה של נזילות והחלפות ללא הצלחה . מישהו מכיר את הבעיה ויכול לעזור

01/01/2012 | 22:09 | מאת: אלי

היי, מכיר את ההרגשה של להחליף ולהחליף שוב ושוב והנזילות לא מפסיקות ולא מבינים איפה הבעיה, אכן סיוט ומייאש. הסטומה שלי בולטת לכן אני לא יודע מניסיוני, אבל יש כל מיני טבעות אטימה שלפי דעתי יכולות לעזור במקרים כאלה. תמתיני שמישהו עם סטומה שקועה כמו שלך ובעל ניסיון יעזור לך.. בכל מקרה תמיד את יכולה ליצור קשר עם אחות סטומה שיכולה להגיע אליך הביתה והיא תוכל לפתור לך את הבעיה, ולהתאים לך ציוד חדש במידת הצורך.

02/01/2012 | 20:34 | מאת: ממיר

ראשית צרי קשר עם אחות סטומה תבוא לסייע לך וגם תתן לך דוגמאות לנסיון תפני לאחיות של כל החברות ותתנסי במוצרים של כל החברות כך תוכלי בעתיד ליצור לך את השילוב האופטימלי עבוך לגבי הבסיס: ישנם בסיסים קעורים קנבקס הן להוליטר והן לקולופלסט אשר מסייעים צ של סטומה שקועה יש גם טבעות אטימה של הולסטר שניתן להדביק אותן על הבסיס הרגיל טבעות אטימה מגיעות בשתי גדלים והן אלסטיות אני ניסיתי והיתה תקופה שגם הדבקתי על בסיס קובקס כך שצריך לנסות כך או כך יש גם פסטות אטימה במשחה או פסים - את הפסות מורחים / מניחים סביב החור לאטימה אני פחות אהבתי את השימוש בפסטות כי כאשר יש נזילות מרובות וצריך להחליף הרבה אז הפסטה נדבקת לעור וקשה להסיר בנזילות רבות להגן על העור אני הקפדתי למרוח קרם ברייר של קולופלסט ישבתי איתו מספר דקות ואז הלכתי להתקלח לאחר המקלחת ולאחר שייבשי ת איזור הסטומה פיזרתי אבקה של הוליסטר לפי ההוראות... שילוב שני הדברים גרם לי לעזור לעור העדין שלי כשהסטומה היתה אדמ ומגורה לאחר ששמתי את הבסיס והתנתי חצי שעה עם יד על הבסיס לפני הסגיה עם השקת הייתי מורחת קצת קרם ברייר ש קותפלסט לצורך הרגעת המקום (מדהים לראות איך הקרם מרפא את המקום ומפסיק את הצריבה) ממליצה מאוד להשתמש בחגורה אשר מהדקת את הבסיס לגוף ומסייעת למנוע נזילות יש חגורות ם לקלופלסט וגלהליסטר היה לי את תיהן ועדפתי את של הוליסטר גם לי היתה סטומה שקועה ולקח זמן עד שהתאמתי את השילוב הנכון,אל תחששי להשתמש ולשלב פריטים שתי החברות אני הלחת עם בסיס ושקית של קלופלסט ועם חגורה של הולסטר השתמשתי בקרם בריירשל וליסטר אבקה של קולופלסט ומסי דבק של הולסטר.... תמצאי את מה שעושה לך טוב!!!! תבדקי שאכן את גוזרת את הבסיס בגודל המתאים, אני גיליתי בין שאר שפשט גזרתי קצת יותר מידי וברגע שהקטנתי את חור פסקו הנזילות כל המוצרים שרשמתי ניתנים בחינם , אל תתביישתי תנסי את הכל, עד שתגיעי לשילוב המתאים , כאשר תגיע האחות ומה אל תתביישי ותבקשי שתשאיר ל דוגמאות אם אין עליה תבקשי ממנה לשלוח אליך הנ"ל הינו שגרת יומן כך שאי שום בעיה אני מציעה לך להסתכל על שרשורים קודמים כתבנו שם המון על נזילות בהצלחה

ברוכה הבאה מיכל! אני שמחה שאת מצטרפת אלינו. נשמח אם תכירי לנו קצת את עצמך ותספרי קצת על עצמך וגם כיצד הגעת אל הסטומה. לגבי סטומה שקועה - אף מנתח לא עושה בכוונה סטומה שקועה (זה לעניין ההערה הדי לא חכמה שאחות הסטומה אמרה לך). סטומה שקועה נוצרת בזמן ניתוח כמעט רק בניתוחים בהן הסטומה היא סטומת לופ ולא סטומת קצה וכאשר דופן הבטן עבה וקשה חמשוך את המעי ואת נימי הדם החוצה. כאשר המדובר בסטומת קצה כמעט אף פעם לא נוצרת סטומה שקועה. אם אני משתמשת במושגים שלא ברורים לך, אנא אל תתביישי ותשאלי ואסביר. לאחר הניתוח, לעיתים קורה והסטומה שוקעת פנימה. אין הסבר ואי אי אפשר לדעת מראש שזה יקרה, זה פשוט קורה. מתערבים כירורגית לתיקון סטומה שקועה רק במקרים קיצוניים ביותר כי בדר"כ סטומה ששקעה, נוטה לשקוע שוב גם אם יוציאו אותה החוצה בהתערבות כירורגית. זו פשוט נטיה של כלי דם ושל המעי. עד לפני כמה שנים (אני מדברת על 4-5 שנים) כמעט ולא היו כלים להתמודד עם סטומה שקועה באמצעות הציוד לסטומה ובעלי סטומה שקועה סבלו קשות מדליפות וכוויות (ואני מדברת מנסיון אישי). כיום למרבה המזל הציוד מתקדם הרבה יותר ויש ציוד שמותאם היטב לטיפול בסטומה שקועה (והכל חלק מן הציוד שאת זכאית לו חינם). כפי שכתבה ממיר יש בסיסי קוננוקס שמטרתם להשקיע את העור מסביב לסטומה על מנת לגרום לסטומה לבלוט יותר, יש גם טבעות אטימה, כולל טבעות קונווקס, שעוזרות במניעת דליפות וכוויות וגם עוזרות להבליט את הסטומה, יש פסי מילוי (סטריפים) שגם הם עוזרים לעטוף את הסטומה ולמנוע דליפות. גם הליכה באופן קבוע עם חגורה לסטומה עוזרת מאוד לאורך זמן להבליט את הסטומה. מה מומלץ לעשות? במידה ויש לך אחות סטומה קבועה וטובה שמלווה אותך, פני אליה והיא תעזור לך בהתאמת הציוד על מנת להתמודד עם הסטומה השקועה. את יכולה גם לפנות לחברת הציוד בו את משתמשת והם ישלחו אלייך אחות מטעמם שתתאים לך ציוד שלהם לסטומה שקועה. לעיתים ציוד לסטומה שקועה של חברה מסוימת לא עובד ולכן יש צורך להחליף חברה. ככלל - טיפול בסטומה שקועה דורש סבלנות עד למיאת הפתרון המתאים אך בסוף תמיד נמצא הפתרון המתאים. באופן עקרוני כאשר יש סטומה שקועה, ראשית, חשוב להתקפיד ללכת כל הזמן עם חגורה לסטומה, זה יעזור להבליט את הסטומה בטווח הארוך וימנע ממנע שקיעה נוספת. לרב מומלץ לנסות קודם כל בסיסי קונווקס ואם הם לא עוזרים (לפעמים מבנה העור הוא כזה שקשה להם להיצמד לעור, כך היה אצלי) אזי לעבור לטבעות אטימה קונווקס. אל תתביישי והעזרי באחיות הסטומה - הן של הקופה והן של חברות הציוד כך שיעזרו לך להתאים את הציוד לסטומה השקועה. וכמובן, במידה ואת רואה שתהליך השקיעה ממשיך ולא נעצר, אזי כדאי לפנות לכירורג כדי שיבדוק את הנושא. אם יש לך עוד שאלות ואת זקוקה לעזרה נוספת, אשמח לעזור.

07/01/2012 | 19:10 | מאת: מיכל

שלום יעל וכל חברי הפורום תודה לך על התשובה המפורטת בדבר פרטים עלי .אני בגיל 62 נותחתי בגיל 26 בהיותי נשואה ואם לשניים מאז ילדתי 3ילדים נוספים בלידות טבעיות. על הדרך היו 2 ניתוחי חסימה. אבל באופן כללי החיים טובים מאד . בעיקר אחרי הסיוט של הקוליטיס. בענין הסטומה השקועה המצב התדרדר רק לאחרונה הגעתי לקוטר 13 ולכן הטיפול הפך לקשה ביותר. פניתי לאחות סטומה בירושלים אני משתמשת בחגורה ללא הועיל האם ישפיתרון נוסף . אני די תקועה עם הציוד שלי . האם יש ניתוח

מנהלי פורום סטומה - תמיכה