ספורט ואלכוהול..

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

18/12/2011 | 15:39 | מאת: אלי

בן 19, כבר חצי שנה עם אילאוסטומי זמנית בעקבות קרוהן.. כל הזמן הזה ואפילו יותר (עקב סבל, כאבים וחוסר תפקוד..) לא עשיתי ספורט בכלל ובטח שלא שתיתי אלכוהול.. בזמן האחרון יצא לי לחשוב אם ואיך אפשר לעשות את זה. לאלו מבינכם שעושים ספורט, רציתי לשאול אם זה נוח? אם יש טיפים? הצעות כלשהין של מה כדאי או לא כדאי?. ואם זה אפשרי מבחינתנו לשתות אלכוהול ומה זה גורם לסטומה? תופעות לוואי וכו'..

היי אלי, אני אישית לא ממש ספורטאית, כי אני סתם עצלנית /: אבל אין שום בעיה לעשות ספורט עם סטומה ומותר לעשות הכל! (כמעט - קרב מגע לא מומלץ). אבל יש הרבה סטומאים שרצים, עושים כושר, מטפסים על הרים, שוחים, צוללים ועוד הרשימה ארוכה... אז אין לך מה לחשוש - לך על זה! מה שיכול לעזור מבחינת הנוחות אלה חגורות כדוגמת: http://www.ostomysolutions.com/ לגבי שחייה מומלץ להיעזר ב- sure seals: http://www.parthenoninc.com/store/pc/viewPrd.asp?idcategory=0&idproduct=735 (ניתן להזמין דרך אתר mustop) אם יש בעלי סטומה שעושים ספורט - נא המלצותיכם. לגבי אלכוהול, מה שצריך להיזהר זה שאלכוהול מאוד מייבש. אצל הרבה בעלי אילאוסטומי גורם לזרימה מוגברת מהסטומה ויכול לגרום להתייבשות מהירה ומסוכנת, אז צריך פשוט להקפיד לשתות הרבה מים בין לבין. אבל כוסית אחת או שתיים לא אמורה לגרום לשום בעייה. אפשר לשתות, רק לא להגזים. ושמעתי מכמה בעלי סטומה שהיו שתויים, שהיה להם קשה אח"כ לקלוע לאסלה.. ;)

19/12/2011 | 17:39 | מאת: ליאב

אהלן אלי, אני מבין בדיוק את התהיות שלך היות ואני בן 23 וכבר מעל שנתיים עם סטומה. לגבי ספורט אני יכול להגיד לך שאני רוכב על אופניים, רץ, משחק טניס וסקווש ובעבר גם שחיתי. הסטומה ממש לא מפריעה למהלך הספורט, פשוט יש לרוקן אותה במידת הצורך.אתה יכול לבצע כל ספורט כל עוד אין סכנה ללקבל חבטה בבטן. לגבי אלכוהול, הבעיה היחידה שאנינתקלתי בה היא שלשול חריף. אנשים רגילים משלשלים אחרי הרבה שתייה ככה שאנחנו על אחת כמה וכמה. אני ממליץ לך להתחיל בהדרגתיות כדי שלא תאבד יותר מדי נוזלים על הפעם הראשונה ובכלל, לאכול מאכלים מעכבים (בננה, אורז..) ולפני שאתה הולך לישון אפילו לקחת סטופיט אחד. אם יש לך שאלות או משהו, אתה יכול לדבר איתי במייל [email protected]

24/12/2011 | 17:38 | מאת: ליאב

דבר נוסף לגבי אלכוהול, מאז הסטומה שמתי לב שאלכוהול פחות משפיע עליי. לאחרונה חקרתי קצת את העניין ומצאתי ש20% מהאלכוהול נספגים בכבד, ויתר האחוזים במעי הגס (מאוד הגיוני שכן הוא סופג נוזלים). אומנם המעי הדק לומד עם הזמן לתפקד כמעי גס אבל עדיין בצורה חלקית. ככה שאני לא ממליץ לשתות לפי תחושה, אלא לפי כמות. אחרת הכבד יאלץ להתמודד עם כמות גדולה יותר של אלכוהול וידוע שזה לא טוב בשבילו.

19/12/2011 | 21:28 | מאת: אלי

עשיתי ריצה קטנטנה.. בסכ"ה היה בסדר, רוקנתי לפני שיצאתי והיה בסדר, הבעיה היא ששמתי לב לאחר הריצה שהסטומה הייתה מנופחת מאוד, זה נראה מלחיץ באותו רגע אבל הסתדר אחרי זמן קצר.. החגורה הזאת ששלחת נראת נוחה ומועילה, אבל האתר הזה לא הכי מובן ונוח... ד"א אני משתמש בחגורה של הוליסטר וגם בטבעות אטימה (הגדולות). האם המוצרים זהים או יש בניהם הבדל?. ובקשר לאלכוהול, אני אשאל את הגסטרולוג ואני מניח שאנסה בקרוב... תודה רבה על התגובות(:

הסטומה מתנפחת אחרי פעילות גופנית - זה נורמאלי. לא זוכרת את ההסבר איך בדיוק זה מתרחש, ליאב, אולי אתה יודע להסביר למה? לגבי החגורה, סתם שלחתי דוגמא כללית, כי באופן כללי, נראה לי שחגורות מסוג זה יכולות לתמוך טוב בזמן פעילות גופנית. אבל יש עוד המון אתרים של חברות שמשווקות דברים דומים, פשוט צריך לבדוק ולהתנסות. עד כמה שאני יודעת, פה בארץ אין חגורות כאלה, אבל אולי יש למישהו כאן פתרונות פשוטים יותר..? יש מישו?

מנהלי פורום סטומה - תמיכה