שלום יקירותי - חזרתי הביתה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

02/11/2011 | 09:00 | מאת: ממיר

אז אני מחוברת.... גם במעיים וגם לשירותים חחחחחח לפני הכל אני רוצה להודות לכל הפורום על הטיפים הנפלאים שנתתם לי לפני האשפוז זה עזר מאוד מאוד והפך את התקופה הקשה ליותר נסבלת - תודה תודה תודה כמות השילשולים גבוהה מאוד כצפוי, אני משתמשת במשחה בשם "צינקוד" על בסיס שמן דגים שעוזרת פלאים הן לגירוד והן לאדמומיות, ושוקלת להתקין בידה בבית. חוצמזה אני רוצה לחלוק אתכן רגע שהיה לי אתמול בערב: אז אתמול בערב רוקנתי את תיק הסטומה שהלך איתי לכל מקום והכיל את כל אביזרי ההחלפה ואז ... נפרץ הסכר.... פשוט התפקרקתי ובכיתי ובכיתי ובכיתי את כל התקופה מאז הקמת הסטומה ועד היום בעלי שיבדל לא הבין מה קרה לי וחשב שכואב לי מהניתוח עד שהצלחתי להסדיר את נשימתי ולהסביר לו מה קרה לי ולמה אני בוכה. בקיצור אני נפעמת מעצמת הרגש ורציתי לחלוק זאת אתכן כי אני יודעת שאתן ממש מבינות על מה אני מדברת . שולחת לכן המון אהבה. ממיר

02/11/2011 | 10:43 | מאת: דליה

ממיר יקרה, את לא מבינה איך כל יום מספר רב של פעמים נכנסתי לבדוק ולראות סימן ממך. ראשית שמחה בשמחתך ויודעת היטב איך את מרגישה פשוט גרמת לי לבכות כשקראתי את שכתבת אני כל כך מבינה אותך ואת התחושות שאת חשה היום. אכן מחוברים לשירותים אבל עם המון סבלנות ותובנות הכל עובר אני מבטיחה לך שעוד יבוא יום ולא תאמיני על עצמך ועל תעצומות הנפש שלך , ממיר מה שהיה היה תתמקדי בעתיד וכל מה שאת חווה זה תהליך טיבעי ואת תעברי אותו כמו גדולה. אשמח מאוד להיות לך לעזר מחבקת אותך דליה

02/11/2011 | 11:10 | מאת: זואי

כמה חיכיתי שתחזרי לספר!!!! מאוד מאוד ריגשת אותי. אני יכולה פשוט לראות ולהרגיש ולדעת את אותה חוויית פריצת הסכר. קתרזיס מטורף. שמחה שהכל עבר בשלום, ובלי סיבוכים. ועכשיו - תקופה חדשה. לא פשוטה בכלל אבל מאתגרת... המון המון הצלחה והחלמה מהירה ושלמה.

ממיר, כמה שאני שמחה לשמוע ממך! שמחה שהכל בסדר ואת בבית :) נכון, עכשיו זו תקופה של הסתגלות, אבל כולנו מחזיקות לך אצבעות שהכל יסתדר מהרה! ואני מסכימה. את עוצמת הרגש יכול להבין רק מי שעבר את זה בעצמו... במקרה הזה נראה שפריצת הסכר הזאת הייתה דבר חיובי מאוד וטוב. נראה לי שזה משהו שהיה צריך להוציא ואני שמחה שיכולת לפרוק את זה עכשיו. ונראה לי שהרגש הזה שפרץ פתאום, היה מורכב גם מעצב, אבל גם משמחה גדולה על התחלה חדשה :) מאחלת לך המון בריאות ואת כל הטוב שבעולם! ואת תמיד מוזמנת לעדכן אותנו, או אפילו סתם לעזור לאחרים שנמצאים בתהליך דומה למה שאת עברת.

02/11/2011 | 16:02 | מאת: ליאת

מימר שמחה מאוד לשמוע שאת אחרייי...היה מרגש מאוד לקרא מה שכתבת. שיהיה בקלות!!! אפשר לשאול למה היה לך סטומה?... בכל מקרה בשורות טובות תמיד!

03/11/2011 | 19:45 | מאת: ממיר

כתוצאה ממחת קרוהן היה לי חור במעיים שהיתי בבית החולים 10 ימים ללא מעקב ראוי של הצוות הרפואי לאחר 10 ימים ורופא פרטי שאמא שלי הביא עשו לי CT אשר גילה כי יש לי פרופורציה (נזילה של צואה לחלל הבטן) בקיצור ניצלתי בשניה האחרונה כשהתעוררתי בטיפול נמרץ הייתי עם סטומה אם תסתכלי בשרשורים מחודש אפריל תוכלי לראות את הנושא ומה שעברתי בצורה יותר מפורטת לגבי הסגירה המיוחלת של בנך ממליצה בחום על משחת צינקוד אשר עזרה לי מאוד מאוד מאחר והעור שלי עדין כמו של תינוק ומשחה רגילה כמו פסטה בייבי לא הספיקה לי בהצלחה ממיר

יש עדיין דרך לעבור, אבל אני חושבת שתוכלי לקבל כאן בפורום הרבה עצות (אם תקראי את ההודעות של החודש האחרון יש המון שרלוונטיות עבוררך) וכרגיל, גם תמיכה וחיבוק (לצערי, רק וירטואלי). אני דווקא מאוד שמחה לשמוע על הכי שיצא לו החוצה - זה בריא וזה אומר שאת מתמודדת ולא מדחיקה. זה בדרך כלל גם קורא בנקודות כאלה, אחרי צעד גדול, והבכי יוצא בדרך כלל מאיזשהוא טריגר קטן שמציף אותנו. בכי זה דבר טוב שעוזר לפרוק ולשחחר, אל תיבהלי ממנו ו/או תנסי להימנע.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה