אותי זה מרגיז

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

22/06/2011 | 11:53 | מאת: ממיר

בשנים האחרונות עלתה המודעות לנושא חניה בחניית נכים הנושא נהיר ברור וצודק אבל אני רוצה לספק לכם משהו שהכעיס אותי מאוד היום. היום הלכתי לקופת החולים לקחת את ההזמנה החודשית שלי והסטומה החמודה שלי החליטה לעבוד ולעבוד ולעבוד עד שהייתי צריכה להחליף שקית . הלכתי לשירותים כל התאים היו פנויים אבל אני צריכה להיות ליד כיור כאשר אני מחליפה שקית וזה מתאפשר רק בשירותי נכים. שירותי הנכים היו תפוסים והמתנתי לא מעט זמן והשקית כבר מפוצצת ועומדת להתפקע ואז נפתחת הדלת יוצאת בחורה צעירה בריאה . ציינתי בפניה שאלו שרותי נכים ואז היא ענתה לי אז מה שאר התאים לא נקיים כמו תא זה זה מכעיס , זה מעצבן אולי הנכות שלי לא נראית לכל דכפין ואולי הביטוי זה שירותי נכים אבל אין מודעות אולי בגלל שזה לא מתפרסם יפה אבל זה חשוב וחמור בדיוק כמו חנייה בחניית נכים ובנושא אחר למה לנו אין קצבת ניידות? ובמיוחד תו חניית נכה? נראה את המחוקק מחפש חנייה כשהוא צריך לרוץ לשירותים בזמן התקף או כשהשקית מתפקעת או יותר מזה נוסע באוטובוס למקום עם שירותים בקיצור אותי זה מעצבן ואתכם?

מסכימה איתך לגמרי! קודם כל, היית באמת במצב נורא מלחיץ וזה נורא להיות מחוץ לבית ולהרגיש כך, ובכלל... הקטסטרופה שיכולה לקרות בגלל זה.. אבל זה בעיה, כי מה לעשות שעל שירותים ציבוריים אין פיקוח כמו שיש על חניות.... אם כל בן אדם בריא שמעיז להשתמש בשירותים ציבוריים היה מקבל על כך קנס, אז כל הנושא, מן הסתם, היה מתנהל כשורה, אבל.... מה לעשות, אין דבר כזה פקחי שירותים ציבוריים *shrug* רעיונות? מישהו?? איפה כולם??????

כל כך מוכר הסיפור הזה של שירותי נכים! אני יום אחד הייתי בקופת החולים שלי והייתי זקוקה דחוף לשירותי הנכים (מאותן סיבות שלך) וכשהגעתי לשירותי הנכים גיליתי שהם... נעולים. הלכתי למזכירה ששלחה אותי לקחת מפתח מהאחות שהחזירה אותי למזכירה אחרת ששלחה אותי לאחות אחרת שברב חוצפתה לא נתנה לי את המפתח אלא התחילה לחקור אותי מדוע אני בכלל צריכה שירותי נכים (הייתי כבר גמורה מהריצות והתיזוזים ושפוט התחשק להוציא את השקית ולרוקן אותה עליה... :-). כשסוף סוף הגעתי לשירותי הנכים ופתחתי אותם הבנתי מדוע לא רצו לתת לי מפתח. סגל המרפאה פשוט הפך את שירותי הנכים לשירותי צוות! (למה לא, שירותים מרווחים עם כיור...). קלטתי זאת מיד כשראיתי את הנקיון, את שלל ניר הטואלט, מגבות הנייר, הסבון הריחני בכיור ושלל פינוקים למיניהם. הלכתי לאחות הראשית של המרפאה והתלוננתי, הזכרתי לה את החוק ששאומר ששירותי נכים צריכים להיות נגישים ופתוחים ובטח ובטח אינני צריכה לתזז חצי שעה במרפאה כדי לקבל מפתח ולעבור תחקיר מדוע אני צריכה את השירותים הללו (מה גם שאני הולכת עם קביים ורואים עלי שאני לא בריאה). האחות התחילה לזרוק לי תירוצים שזה לא כל כך פשוט וכו'. אמרתי לה שאני מבינה היטב שהם הפכו את זה לשירותי צוות ושאין לי בעיה שיקחו כל תא שירותי אחר (יש הרבה) ויסגרו אותו לטובת שירותי צוות אבל שירותי נכים צריכים להיות פתוחים לפי חוק. אחרי שבוע הגעתי למרפאה ושוב הייתי צריכה לרוקן שקית (השקיות שלי מתמלאות מאוד מהר) ו... שוב אותו סיפור. הפעם, פשוט הלכתי למנהל המרפאה, הבהרתי לו את החוק ושאם בפעם הבאה שאגיע השירותים יהיהו נעולים אני מתלוננת לקופה, לנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות ולמשרד הבריאות. מאז השירותים פתוחים לרווחה. מה לעשות במקרים כמו שלך? ראשית, לא לשתוק. להעמיד את הבחורה החצופה במקומה. שלפחות היא להבא תחשוב פעמיים. אפשר גם לגשת להנהלת המרפאה ולהעלות את הנושא, לפעמים שלט/מכתב התראה על הדלת יכול להרתיע חלק מהאנשים. ולבסוף - חשוב לי לציין שבמקרה שלך כפי שאת מתארת את בהחלט זכאית לתו נכה לרכב. כנ"ל לגבי אנשים הנמצאים במצב דומה. כל אדם שיש לו סיבה רפואית שבעטיה הוא זקוק לנגישות (וצורך דחוף בשירותים הוא בהחלט סיבה) זכאי לתג נכה. את צריכה לשלוח מכתב המסביר את מצבך הרפואי יחד עם אישור מרופא מומחה (לא רופא המשפחה) המתאר ומאשר את המצב למשרד התחבורה ולהגיש בקשה לתו נכה. אם תיכנסי לאתר של משרד התחבורה תוכלי למצוא את ההנחיות והטפסים להגשת הבקשה. חשוב שמכתב הבקשה לא יהיה כללי אלא יסביר בצורה ברורה את הבעייתיות (כפי שהסברת אותה היטב בדברים שכתבת בהודעתך) כדי שלא יהיה ספק. חוץ מזה - אני מצטרפת לדבריה של הודיה בקריאה לאנשים להשתדל להיות כאן קצת יותר. בסה"כ הפורום הזה הוא שלנו ובשבילנו, יום אחד אנחנו עוזרים לאחר ויום אחר אנחנו אלו שזקוקים לעזרה.

23/06/2011 | 10:55 | מאת: זואי

גם אני ניסיתי להלחם בעניין הזה. הגשתי המוני טפסים ומסמכים. הסיבה שהם לא מאשרים היא "פשוטה" - את צריכה אישור מרופא נוירולוג שיש לך בעיית ניידות בגפיים תחתונות... ממש לא מעניין אותם שיש לנו שקית חרא מתפוצצת, או חייבים חנייה כאן ועכשיו כדי לטוס לשירותים. אם יש מישהו שכן הצליח להשיג תו נכה לאוטו, אשמח לשמוע.

23/06/2011 | 12:12 | מאת: ממיר

האם פעיל? אם כן אז יאללה לעבודה בקיצור שמישהו ירים את הכפפה (אולי אנחנו???)

מנהלי פורום סטומה - תמיכה