הידבקות מעיים וסטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

25/05/2011 | 21:00 | מאת: ליאם

היי, אבא שלי השתחרר ביום חמישי שעבר מבי"ח לאחר שהיו לו הידבקויות במעיים. מאז, הסטומה שלו עדיין ב"שוק", אין לו יציאות סדירות ויוצא לו לסטומה נוזל לבן. האם מישהו מכיר את התופעה? כמה זמן לוקח עד שהכל מסתדר? האם יש משהו שיכול לעזור? תזונה מיוחדת שצריך להקפיד?

ליאם, אם אבא שלך אושפז בגלל חסימת מעיים, אני לא מבינה למה שחררו אותו עוד לפני שווידאו שיש יציאות לשקית..!?!?!? כל עוד שהסטומה לא חזרה לפעילות רגילה אסור להם לשחרר אותו!!! האם יש לו כאבים חזקים בבטן? האם יש לו בחילות? האם הוא מקיא?? קודם כל, במצב של חסימת מעיים לא אוכל ולא שום שתייה מותרת דרך הפה, אלא רק אינפוזיה. אני לא יודעת מה בדיוק מצבו של אביך ולמה שיחררו אותו, ואם יש לו כאבים וכו', אבל נראה לי לא סביר שישחררו אותו טרם שראו בוודאות שהסטומה התחילה לפעול!!! אם אין כאבים, בחילות, הקאות, אבל עדיין אין יציאות לשקית, במקרה זה עליו להיות אך ורק על דיאטה נוזלית, כלומר: מים, תה, מיצים (גם עם סוכר), ג'לי, מרק צח, קרטיבים, סוכריות קשות. מקווה שבינתיים מכתיבת הודעתך המעיים כבר חזרו לפעולה ויש כבר יציאות לשקית. ובכל מקרה, גם אם הסטומה כבר חזרה לפעול כרגיל, עדיין להיזהר עם התזונה, לאכול אוכל רך-נוזלי וכמויות קטנות - לא להעמיס בבת אחת או לאכול אוכל שקשה לעיכול. תעדכני אותנו על מצבו.

26/05/2011 | 16:30 | מאת: ליאם

שיחררו אותו לאחר שהייתה לו יציאה.גם עכשיו יש לו יציאות, אבל לא משהו סדיר, הוא נלחץ מזה שאין לו כל יום(כרגע משהו כמו פעם ביומיים שלושה)וזה גם גורם לו לכאבים ולקשיחות של הסטומה, ובנוסף לא ברור מה זה הנוזל הלבן שיוצא לפעמים לשקית. הוא אוכל בכמויות קטנות ודברים רקים, אבל כל יום עובר על הוריי בלחץ לכן רציתי לדעת אם מישהו עבר משהו דומה שאוכל להרגיע אותו. תודה

מנהלי פורום סטומה - תמיכה