כאבים בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

17/05/2011 | 20:58 | מאת: ליאם

לאבא שלי יש סטומה כתוצאה מגידול שלחץ על המעי, מאז הסטומה הוא סובל מכאבים מאד חזקים ומהפרשות באזור פי הטבעת, כאים מאד חזקים שלא נותנים לו מנוחה. האם מוכרת למישהו התופעה? האם יש דרך להקל חוץ ממשככי כאבים?

17/05/2011 | 21:22 | מאת: דודי

היי גם לי היו כאבים באזור לאחר הניתוח היה לי קשה לשבת יש מצב שיש הצטברות של נוזלים באזור ואנטיביוטיקה יכולה לעזור לי זה עזר כדאי להתיעץ עם הרופא המנתח כמה זמן עבר מהניתוח?

17/05/2011 | 21:31 | מאת: ליאם

עברה כבר שנה, מאז הוא קיבל הרבה אנטיביוטיקה בגלל דברים אחרים. הרופאים אומרים שאין מה לעשות...בגלל זה פניתי לפורום כי אין חכם כבעל ניסיון!

ברוך הבא לפורום. צר לי לשמוע על סבלו של אביך. כאבים חזקים שנה אחרי ניתוח זה באמת לא סביר. לצערי, מתיאורך נשמע שאביך סובל מנזק עצבי שמשמעותו כאבים כרוניים. אני, כמובן, לא יכולה לקבוע שום דבר בוודאות, אבל זהו הרושם שמתקבל. זהו ללא ספק מצב לא פשוט כלל. האם הוא מטופל במרפאת כאב? אם זה אכן נזק עצבי, אז נכון, אין לזה פתרון מוחלט, אלא טיפול קבוע במשככי כאבים. מקווה שבהמשך ייכנסו אנשים נוספים שמכירים את המצב הזה ויוכלו לתת יותר מידע. רפואה שלמה לאבא.

לצערי גם אני סובלת מכאבים אלו ויודעת עד כמה הם קשים ובעייתיים. כפי שדודו כתב, ראשית חשוב לבדוק שאין המדובר באיזשהיא בעיה או דלקת. כפי שהבנתי מתשובתך לדודו, הרופאים כבר בדקו ולכן מדובר בכאבים שהרופאים לא מוצאים להם הסבר מיידי. במידה וכך ככל הנראה מדובר באיזשהוא סוג של נזק עצבי או מה שנקרא כאבי פנטום (כאבים המופיעים באזור איבר שנקטע/הוסר). המענה לכאבים אלו הוא ע"י טיפול סימפטומטי בכאב. זה יכול להיות ע"י משככי כאבים אך קיימים היום גם טיפולים מתקדמים יותר (ביופידבק, דיקור סיני) וגם מבחינה תרופתית קיימים כיום אמצעים תרופתיים מתקדמים החל מתרופות פשוטות וכלה במדבקות המוצמדות לעור ומשחררות נוגדי כאב באופן קבוע, קנאביס ורפואי ועוד. ההמלצה במקרים כמו של אביך היא לפנות למרפאת כאב. מרפאת כאב מתמחה בטיפול סימפטומטי בכאבים שלרופאים אין דרך להסבירם או למנעם. שם יבדקו את אביך, את סוג הכאבים המדויק ממנו הוא סובל, יבצעו בדיקות נוספות על מנת לשלול בעיה רפואית קיימת ויתאימו לו את הטיפול המתאים ביותר לסוג הכאב ממנו הוא סובל. ממליצה להגיע למרפאות הכאב הגדולות ולא לרופאי כאב היושבים בקופות. במרפאות הגדולות יש רופאים רבים (היכולים הלתייעץ זה עם זה במקרה הצורך) וישנו מגוון רחב של טיפולים ושיטות טיפול. אם תכתוב מהיכן אתם בארץ ולאיזה קופה אתם שייכים אוכל להמליץ על מרפאה מתאימה באיזור מגוריכם. כמי שסובלת מכאב דומה, אני יודעת עד כמה סוג הכאב הזה הינו אכזרי ומגביל וממליצה מאוד שלא להשאירו ללא טיפול. הרפואה המודרנית יודעת היום להתמודד גם עם כאבים שכאלה ואין שום טעם לסבול ולכאוב. לטעמי, מאחריותם של רופאי אביך הייתה להפנות אותו בעצמם למרפאת כאב, אבל אם זה לא נעשה אז טוב שפנית לפורום ולעולם זה לא מאוחר מדי.

18/05/2011 | 14:16 | מאת: ליאם

תודה רבה על התגובות, אני שמחה שיש פורום כזה שאפשר להתייעץ ולקבל מענה מהיר ומבין. ההורים שלי גרים בערד והם בקופ"ח של הכללית. זה באמת רעיון טוב לפנות למרפאת כאב, אשמח לקבל המלצה. ושוב תודה רבה

18/05/2011 | 21:46 | מאת: ליאם

מנהלי פורום סטומה - תמיכה