אילוסטומי כואבת

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

29/07/2013 | 12:53 | מאת: ורד

אימי עברה לפני כשנה בערך ניתוח בנייון לסגור את האילוסטומי. הניתוח כשל (ניסו עוד פעמיים וכשל) בפעם השלישית הוציאו סטומה חדשה במקום אחר. הסטומה עושה צרות צרורת עם כאבים מאד מאד חזקים. הסטומה של שקועה וקטנה ממש . אימי חיה על משככי כאבים חזקים (ממשפחת המורפיום) חוץ מזה שהסטומה מתפוצצת המון ויש לה גם שתי פיסטולות חדשות (3 חודשים בערך) שמפרישות והפכו את חייה לגיהנום. האם יש איזה פתרון להקלה בכאבים וטיפול יעיל בפיסטולות? תודה על כל התייחסות. ורד

שלום ורד, הצטערתי לקרוא על מצבה של אמך. מצבה נשמע מורכב. האם אתם בקשר עם אחות סטומה? יש היום דרכים שונות להשיג אטימה טובה למרות הפיסטולות. מה הסיבה לכאבים? האם זוהי פגיעה עצבית? מה הכירורג אומר? בעקרון הסטומה עצמה היא חסרת תחושה ולא אמורה לכאוב. הכאבים יכולים אולי להיות קשורים לרקמות סביב הסטומה, לפי הבנתי. לגבי סטומה שקועה, בסיסים קעורים + טבעות אטימה של הוליסטר יכולים לעזור. גם הסטומה שלי מאוד קטנה ושקועה אבל עם הבסיסים הקעורים וטבעות האטימה הציוד מחזיק שבוע. אבל במקרה של אמא שלך המצב מורכב יותר עקב הפיסטולות. האם הן קרובות מאוד לסטומה? לי מעולם לא היו פיסטולות, אז לא יודעת איך מתמודדים איתן. חשוב להתייעץ עם אחות סטומה ואפילו יותר מאחות אחת - לפעמים לאחות אחת יכולים להיות רעיונות שאחות אחרת לא חשבה עליהם. נסי גם לשלוח את השאלה בפורום סטומה בניהולה של בלה אליגולשוילי, אחות סטומה - http://www.doctors.co.il/forum-4354 לגבי הכאבים, אין משהו חזק יותר מתרופות נרקוטיות כמו מורפיום. אבל אם אפשר היה לאתר את הגורם לכאב ויש אפשרות לטפל בו, זה היה הכי טוב. מאחלת לה שמצבה ישתפר בקרוב!!

מנהלי פורום סטומה - תמיכה