צלקות וכאלה..

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

01/06/2013 | 18:41 | מאת: אלה

היי לכם, יודעת שהפורום הוא של סטומה אבל בגלל שרובנו פה עם צלקת אחת לפחות בבטן... (ואף יותר) רציתי להתייעץ.. שני רופאים אמרו לי שהצלקת הגדולה בבטן וגם של זו הסתומה שנסגרה קצת לא יפה והמליצו לי להזריק לשם סטרואידים... האם משהו ניסה או יש לכם המלצה ? (טענתם היא שזה יוריד את הנפיחות)יש לציין כי מייד לאחר הניתוח מרחתי את הקלוקוט וזה לא עזר לגמרי. תודה :)

01/06/2013 | 22:41 | מאת: טל

קלוקוט - מניסיוני ושל רבים אחרים כנראה רק העשיר את היצרנים.... כפי שאת כותבת שזו רק נפיחות אז זה ירד עם הזמן. מעניין/מוזר לא שמעתי על הזרקת סטרואידים לתפר. כל תפר עם הזמן/שנים משתטח/מתעדן כך ש.. בשביל מה? שאלה יהיו כל צרותייך :) לי היה ממש כמו "חבל" כי נותחתי מספר פעמים והציעו לי ניתוח פלסטי אך בסופו של דבר לא עשיתי כלום ואכן עם השנים הצלקת התעדנה מאוד

לא יודעת הרבה על צלקות. הניתוח שלי היה בלפרוסקופיה מלאה - יש לי 4 נקודות בבטן, אחת מכל צד של הפופיק במרחק של בערך 5-4 ס"מ ממנו. בנוסף עשו חתך בקו הבקיני (כמו של קיסרי) דרכו הוציאו את המעי הגס. אני לא עשיתי כלום לגבי הצלקות. הנקודות והחתך התעדנו מאוד. מה שכן שמתי לב, שכחודשיים שלושה אחרי יצירת הסטומה, הנקודה שמימין לפופיק, שמכוסה כל הזמן ע"י הבסיס, התעדנה הרבה יותר ביחס לנקודות האחרות שלא מכוסות ע"י הבסיס. ציינתי את זה בפני נציגה של קולופלסט באחת הפעמים שהתקשרה אלי לוודא שהכל בסדר ואני מסתדרת וכו וכו, אז היא אמרה שאם אני רוצה, יש להם תכשירים שונים לטיפול/טשטוש צלקות. אני לא התעניינתי (סתם התעצלתי להתחיל להתעסק בטיפול בצלקות, למרוח משחות וכל זה, במיוחד שאצלי הן כ"כ לא נוראיות). אבל במקרה של פתיחת בטן, חלל הסטומה שמשאירים אותו להסגר לבד וכו' כשהצלקת באמת גסה, כדאי אולי להתקשר לחברות הציוד ולברר על התכשירים שלהם.

06/06/2013 | 16:59 | מאת: אודי

אני פשוט מספר שאלה פציעות מהמלחמה.

09/06/2013 | 14:35 | מאת: זואי

עם כריש תינוק

מנהלי פורום סטומה - תמיכה