תינוק עם סטומה ושקית שלא נדבקת

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

14/05/2013 | 20:23 | מאת: אמא של תינוק עם סטומה

חברי פורום יקרים, אני פונה אליכם בתחושת תסכול קשה ומקווה שאולי תוכלו לסייע (או לפחות לעודד). לפני כחודש וחצי ילדתי את בני הבכור. ילדי נולד למרבה ההפתעה עם פי טבעת אטום ועבר ניתוח קולוסטומי ביום השני לחייו. לפניו עוד שני ניתוחים נוספים עד גיל חצי שנה או יותר. עברו כבר מס' שבועות מהלידה והניתוח ולכן בואו נשים בצד את תחושות הפחד, ההלם והחרדה מהבשורה שנחתה עלינו כרעם ביום בהיר. עכשיו אנחנו בבית כבר מס' שבועות ומנסים להסתגל למצב החדש. התינוק שלנו חמוד ומקסים, השקית שלו "קצת" פחות. למדנו רבות גם מכם בפורום וגם משתי אחיות סטומה שהדריכו אותנו ועדיין לא נמצאה הנוסחא המנצחת להדבקת השקית. אנחנו מדביקים לו שקית עם פתח לוק אנד רול ומשתמשים בכל הציוד של הוליסטר ומתפללים שתחזיק מעמד לפחות יומיים. לפני כשבוע עברנו יומיים סיוטיים של החלפת שקית בכל האכלה כי היא פשוט כל 3 שעות נפתחה. הזמנו בדחיפות אחות סטומה שהמליצה לנו להשתמש בדבק ובפסטה על הבסיס. עשינו את זה, פעם אחת זה החזיק מעמד והיום משום מה השקית "רוקדת" לו על הגוף באזור החור. שוב חרשנו באינטרנט ושמענו על טבעות האטימה שגם אתם פה מהללים ומשבחים. אף אחד לא אמר לנו על המוצר הזה והאם הוא מתאים גם לתינוקות. המליצו לנו רק להדביק את השקית עם הבסיס לגוף ולא להשתמש בשום חומר אטימה או דבק כי זה עור של תינוק והכל נורא עדין ורגיש. כמה מסתכל להרגיש שאולי אנחנו עושים נזק לעורו הרגיש מחוסר ברירה. ועוטש יותר מתסכל זה שאין לנו אפשרות לדעת אם הבכי שלו בתהליך נובע מתחושת כאב/ אי נעימות/ צריבה/ סתם רעב או בכלל גזים. התחושות שלנו מאוד קשות ואנחנו ממש חסרי אונים. לא ברור לי איך לא ניתן למצוא משהו שיחזיק את השקית הטפשית הזו מוצמדת לגוף ליומיים שקטים והוא רק בן חודש וחצי עדיין לא מתהפך, זוחל וכו'. מחכים כבר בקוצר רוח להיות אחרי שני הניתוחים שנותרו לו עד שיסיים לחיות עם השקית. נשמח אם אולי תוכלו לעזור לנו, לייעץ ולהביא מנסיונכם ולכן יש לנו כמה שאלות - טבעות אטימה זה מוצר שמתאים לתינוקות? הפסטה יוצרת טבעת נורא עבה וגבוהה סביב הפתח אולי בגלל זה הכל זז? איזה פסטה טובה יותר של הוליסטר או של קוונטק? אנחנו משתמשים בעיקר בציוד של הוליסטר אבל אמרו לנו שהפסטה של קוונטק יותר יעילה. מה דעתכם? נשמח לשמוע תובנות של בעלי נסיון ואם יש פה מישהו עם ילדים עם סטומה מה טוב. הורים שמשתדלים להיות אופטימיים... היום קצת פחות :-(

14/05/2013 | 22:40 | מאת: ליאב

אשמח לעזור לך, צרי קשר (גם עכשיו זה בסדר) 0505744015

15/05/2013 | 00:19 | מאת: דין

אם אתם מאזור המרכז, צרו קשר 054-279-00-22 אם לא, דברו עם ליאב, יש לו יותר ניסיון והוא בחור לעניין :)

15/05/2013 | 14:04 | מאת: שרון

לפי דעתי כדאי להשתמש בפסטה ללא אלכוהול, יש לקונווטק כזאת, הפסטה הרגילה יכולה לצרוב. חות מזה, אין לי תובנות. רק שולחת לכם חיבוקים וחיזוקים. נשמע התמודדות לא פשוטה

מאחלת רפואה שלמה לבנכם בקרוב! לצערי אני שומעת כ"כ הרבה סיפורים כאלה על תינוקות שנולדים עם בעיות מעיים, פי טבעת סגור/צר מדי ועוד שהפתרון הוא הוצאת סטומה. לשאלותיך: טבעות אטימה אכן מתאימות גם לתינוקות. אני בספק שגובה הפסטה הוא הגורם להתרופפות הבסיס. ניסיתי את הפסטות של קונווטק, קולופלסט והוליסטר ויכולה לומר חד משמעית ששל קונווטק הכי טובה. אפשר לשלב ציוד נלווה (פסטות, מסיר דבק, מחזק דבק וכו') של חברה אחת עם בסיסים ושקיות של חברה אחרת, לדוגמא, אני משתמשת בבסיסים ושקיות של קולופלסט וטבעות אטימה 7805 וספריי מסיר דבק של הוליסטר. ההצעה של שרון למגבונים להסרת דבק ומגבונים לחיזוק דבק של קונווטק מעולה, בגלל שלא מכילים אלכוהול ולכן יכולים להתאים יותר לעור הרגיש של תינוק. מה לגבי לנסות ציוד (בסיסים ושקיות) של חברה אחרת? אצלי, למשל, הוליסטר לא מחזיק הרבה זמן. לעומת זאת בסיסים של קולופלסט מאוד יציבים אצלי. זה כנראה קשור בכימיה של העור שמן הסתם שונה אצל כל אחד. יש אנשים עם עור שמנוני יותר יש פחות וכנראה עוד פקטורים שמשפיעים. האם הסטומה שלו שקועה או בולטת מספיק? אם היא שקועה, כדאי לנסות בסיסים קעורים, הם יעילים הרבה יותר במקרה של סטומה שקועה ועמידים יותר. הייתי כן ממליצה להיעזר במגבון מחזק דבק של קונווטק. אני יכולה לומר לך שאם אני לא מורחת מגבון לחיזוק לפני הדבקת הבסיס, הוא יפול מהר מאוד. אולי אפילו באותו יום. כמו כן ממליצה בחום על טבעות האטימה. מקווה שתצליחו להשתלט על הנושא מהרה, ועוד יותר מקווה שהכל יסתדר ולא תזדקקו בכלל לכל זה! רפואה שלמה!!

16/05/2013 | 07:37 | מאת: אמא של תינוק עם סטומה

באמת תודה על העזרה והתמיכה המהירה. עבר יום לא קל אבל אנחנו בהחלט נשתמש בעיצות של כולכם ונזמין ציוד של כל החברות המתחרות וננסה הכל לראות מה הכי מתאים. בראש ובראשונה את טבעות האטימה וגם את כל שאר הציוד. ליאב, אני אתקשר אליך בהמשך היום. עכשיו קצת מוקדם מידי :) אנחנו חושבים שאולי הבנו מה גורם לפתיחת השקית בימים האחרונים - יש הפרשה מוגברת ביותר מהמוקוס פיסטולה. היא צמיגית בצבע חום בהיר ומסריחה בטירוף! היא כנראה "אוכלת" את הדבק של השקית. האם גם אתם מכירים את ההפרשה המדוברת? התקשרנו בדחיפות לרופאה המטפלת שלו והיא אמרה שזה תקין וייקח כמה ימים עד שייפסק. האם גם לכם זה קרה? שוב תודה על העזרה. אתם נהדרים!

04/12/2022 | 17:40 | מאת: דאוגה

שלום וברכה קראתי את הפניה של אמא של תינוק עם סטומה וגם לי יש כזה מתוק הייתי שמחה אם היה אפשרות לקשר אותי לאותו אמא אשמח לתגובה בתודה מראש

מנהלי פורום סטומה - תמיכה