איליאוסטמי בולט

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

15/07/2012 | 11:02 | מאת: חדשה בעסק

שלום לכולם, כמה טוב שיש את המקום הזה!!! עברתי ניתוח לפני כחודש, כריתה מלאה של המעי הגס אחרי קוליטיס קשה. אני מסתדרת די טוב עם הציוד (קולופלסט), אבל אני בעיקר בבית... איך הולכים לבריכה? לים? אצלי הסטומה בולטת כמה ס"מ החוצה.

15/07/2012 | 12:50 | מאת: בני

תגידי תודה שזה בולט

שמחה שמצאת אותנו :) מקווה שהניתוח עבר בשלום ובהצלחה! אין סיבה להישאר בבית :) אמנם בהתחלה יש יותר יציאות לשקית עד שזה מתמתן ודרושה תקופת הסתגלות וכו' אבל אם את מרגישה טוב והכל בסדר אני ממליצה לצאת, אמנם לא לטיולים קשים ומפרכים או מאמצים מדי, בכל זאת, חודש אחרי כריתת מעי ויצירת סטומה הגוף עדיין חלש יחסית. אבל ללכת לים לשעה-שעתיים בהחלט מומלץ. האם הפצעים, החתך הניתוחי, החלימו? אם עדיין לא, כדאי רק לוודא עם הרופא אם אפשר כבר ללכת לים/בריכה. אם הם לא סיימו להחלים יש מצב שעלולים לחדור דרכם זיהומים שונים, אז כדאי רק לוודא עם הרופא. כנראה שאצלך יצרו את הסטומה בולטת מדי. זה באמת לא הכי נוח. האם זו סטומה קבועה או זמנית? בכל מקרה, אל תתני לזה למנוע ממך לעשות דברים - לחיות! אם הייתה לי בעייה כזו, הייתי פשוט הולכת לים עם מכנס כדוגמת בגד ים דגם טנקיני ובמקום החלק העליון הייתי לובשת גופייה שהיא קצת יותר רחבה ולא צמודה כמו זו של הבגד ים. אז קדימה, קחי את המטקות וכל השאר וצאי לדרך!! :) נ.ב. - אביזר שעוזר לשמור על הבסיס מפני המים - מדבקות טגדרם. שאלי בבתי המרקחת. נדמה לי שהן אפילו ממומנות ע"י הקופה. שאלי את רופא המשפחה. לכי ותהני!!

15/07/2012 | 15:32 | מאת: חדשה עסק

בעיקרון הכל די החלים, אני עדיין מאוד חלשה כי אני מחלימה גם מניתוח וגם ממחלה קשה שהייתה לפני הניתוח, אבל בגדול אני בסדר, מתאוששת. יש לי בעיה קשה עם בגדים, כמובן שלא לובשת צמוד אבל עדיין זה ממש בולט. אולי אם היה לי ציצי יותר גדול הבגדים היו "נתלים" עלי ואז היה בולט פחות.... :-) חבל שאני רזה :-). זה יבלוט גם עם בגד ים רפוי לצערי.

15/07/2012 | 15:23 | מאת: אודי

15/07/2012 | 15:25 | מאת: אודי

לים זה עסק די פשוט. בגדול, יוצאים מהבית, שמים רגל לפני רגל לכיוון מערב. לבריכה זה יותר מורכב, כי צריך לבדוק איפה יש בריכה, וגם לשלם. סתם, אין מניעה לעשות ש-ו-ם ד-ב-ר! :)

מנהלי פורום סטומה - תמיכה