טיפול בירידה קוגניטיבית על רקע משבר נפשי

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

30/11/2018 | 08:19 | מאת: רחלי

ד"ר מלמד שלום, רציתי לשאול האם טיפול בתא לחץ יעיל עבור ירידה קוגניטיבית ורגשית משמעותית לאחר אפיזודה של דיכאון עם גלישה פסיכוטית ? (לפני כשנה. לא ברור האם מדובר בסכיזופרניה ) אני חווה ירידה חמורה ברגש, ביכולת לפרש ולקלוט מידע כבעבר וביכולת שלי ללמוד, לתקשר וליהנות מדברים שבעבר הסבו לי הנאה רבה והדבר משפיע משמעותית על איכות חיי. לאחרונה אני בקושי מדברת וחשה שמשהו במוח שלי נפגע משמעותית. ניסיתי מספר תרופות אנטיפסיכוטיות לטיפול במצב וכן הוצעה לי תרופה מסוג זה שיש לה פוטנציאל להקל אך גם כרוכה בתופעות לוואי בעלות פוטנציאל הרסני מנגד. כך שלפני שאני מתנסה בה רציתי לברר האם טיפול בתא לחץ אכן עשוי לסייע? במידה וכן- מהי הפרוצדורה שעליי לבצע כדי להירשם לטיפול? (האם ישנן בדיקות נוספות שעליי לבצע כדי לאתר/לשלול מקור אחר לבעיה?) האם ישנה השתתפות כספית דרך קופת החולים או שלמעשה התשלום מתבצע באופן פרטי? אשמח למענה.

שלום לך רחלי, לדעתי, אין עדין תימוכין מספיקים ממחקרים מבוקרים עם מעקב כיאות על מנת להמליץ על טיפול בתא לחץ בתסמונות שאת מתארת ומקרים אלה אינם בסל השירותים. כללית, במידה והתסמונות שאת מתארת הן תוצאה של פתולוגיה המוכחת בהדמיות כ -מיפוי מוח, וגורמת לחוסר חמצן ברקמת מערכת העצבים המרכזית, אזי הטיפול עשוי לעזור. אך גם זאת עדין לא בסל השירותים.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)