תא לחץ לטיפול בבעיות רשתית

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

06/05/2018 | 14:14 | מאת: יניב

שלום רב, בחודש נובמבר 2013 אובחנתי עם היפרדות רשתית בעין ימין. (מרכז ראייה לא היה מופרד) נותחתי וכחלק מהטיפול הזריקו לעיני גז ושמן סיליקון. כעבור חודש עם שמן הסיליקון חלה ירידה בראייה המרכזית. לאחר 4.5 חודשים הוצא שמן הסיליקון ונותרתי עם שדה ראייה שחזר לפעול אך עם מרכז ראייה לא מתפקד. בחודש מאי 2015 עברתי באותה עין ניתוח קטרקט ונותרתי עם מס בסדר גודל של 2-. עד היום אני במעקב רשתית הכולל צילומי OCT. עקב המצב הלא ברור שבו מרכז הראייה נותר ללא תפקוד, נבדקתי ביחידה לאלקטרופיזיולוגיה של הראייה שבה נמדד ליקוי בתפקוד של מרכז הראייה (מקולה). צילומי OCT וצילומי FA לא מראים ולא מצביעים על ליקוי כלשהו ברשתית שיכול להצביע על ליקוי מקולרי. כל הטיפול (ניתוחים ומעקב) נעשה בבית החולים איכילוב. בחודש ספטמבר 2014 ניגשתי להתייעץ אצל פרופ' מויסייב (מנהל מחלקת עיניים ביה"ח תל השומר) והוא אבחן אצלי אובדן ראייה כתוצאה מטיפול בשמן סיליקון (סיבוך נדיר ביותר). בנוסף לאבחנה זו, הוצא צירף מאמר שבו מתואר המקרה: Vision loss associated with the use and removal of intraocular silicone oil מציין כי בחודש מרץ 2013 עברתי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר (שיטת PRK) וכי המס' שלי לפני הניתוח היה 7-. ברצוני לדעת האם רפואה היפרברית יכולה להיות רלוונטית עבורי או עבור מקרים דומים. אני במצב בו אני מוכן לנסות סוגי טיפולים שונים גם אם אין מחקרים המאשרים באופן וודאי יעילות או שיפור במצב.

שלום לך יניב, לדעתי אין הטיפול בתא הלחץ מתאים לפגימות הפתולוגיות בעין שאתה מתאר. פרופ' יצחק בירן ממחלקת עיניים בבית החולים רמב''ם הוא מומחה לרפואת עיניים ומבין היטב באותן אינדיקציות ברפואת עיניים בהם ניתן לטפל בתא לחץ.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)