אנמיה מחוסר ברזל- הכוונה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

28/10/2020 | 09:01 | מאת: helloitsamemario

שלום רב, כבר כמה שנים טובות שאני סובלת מאנמיה ככל הידוע לי, תוצאות הברזל שלי בבדיקות דם בדרך כלל מאוד נמוכות (פעם אחרונה שעשיתי בדיקה היתה בשנה שעברה, התוצאה עבור הברזל היתה 31 וערך ההמוגלובין היה 10.8, פריטין 11). כל פעם לאחר בדיקות דם נאמר לי לקחת כדורי ברזל )וגם חומצה פולית) יש שיפור לתקופה מסוימת ולאחר שאני מסיימת לקחת שוב התסמינים חוזרים על עצמם. שאלתי היא- האם אני פשוט אמורה לקחת תוספי ברזל במשך כל החיים? האם יש מקום לבירור סיבת האנמיה? (אני לא אוכלת הרבה בשר, אבל משפחתי אוכלת את אותה כמות בשר ולא סובלת מאנמיה כך שזה נראה לי מוזר) אשמח להכוונה בנושא, תודה רבה!

שלום השאלה היא חשובה מאד מאד וכן חייבים לברר ולהבין מדוע יש את בעיית הברזל בעעית ספיגה? איסוד דם?משהו אחר ממליץ בחום לבצע בירור דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים