בדיקות חוזרות בגלל ברזל נמוך..

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

17/02/2020 | 13:25 | מאת: שירז

שלום, רקע- בת 30, עד לפני חודש הייתי עם התקן וגינלי אשר יצר דימומים וסתיים כבדים. בינואר עשיתי בדיקות דם והיו לי ערכים לא תקינים: Hb- 10.4 Iron- 29 Hct- 33 Rdw- 16.4 Hypo- 18.5 כחודש אני לוקחת ספאטון פעם ביום והיום חזרתי על הבדיקות דם לאחר כמעט חודש: Hb- 11.1 Hct- 35.8 Mch- 23.9 Rdw- 17.1 Mcv- 76.9 Hypo- 8.8 Ferritin- 8.7 האם יש שיפור טוב ואני יכולה להמנע מלקחת עירוי כפי שרמזה רופאת המשפחה?

שלום ברור שאין אפשרות לתת יעוץ רפואי מדוייק לחולה בלי לבדוק אותו ולכן האמירה כאן היא כללית א. כאשר יש חסר ברזל עמוק כמו במקרה שלך אשר הביא ךירידה משמעותית בהמוגלובין ובמאגרי ברזל יש צורך בטיפול משמעותי (מבחינת משך הטיפול/ מינוני ברזל) ב. יש יתרון לתכשירי ברזל שהם תרופות (מבחינת בקרת איכות , יציבות ועוד) בהשוואה לתכשירים שהם תוספי מזון בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים