בדיקת דם ורידי לתינוקת בת 10 חודשים

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

01/09/2018 | 09:14 | מאת: אלה

שלום רב, ביתי נשלחה לבדיקת דם עקב שבירת אחוזונים במשקל. הבדיקות דורשת לקיחת דם מהוריד וכוללת Albumin, Alt, bilirubin,cholesterol, potassium, sodium urea, creatinine, urine general, caroten, celiac seroligy, alkaline phosphatase, ast, calcium, glucose, protein total, triglycerides,urin acid,cbx,tsh,foluc acid. ביתי יונקת בלילה לפי דרישה (כ2-4 התעוררויות) כמה זמן נדרש להיות בצום לבדיקות אלה? הרוםא אמר מ14 בלילה והאחות במוקד אמרה שלא חייבים להיות בצום וכדאי כשעתיים לפני לא לאכול. מי צודק? מה כוללת הבדיקה ואיך להתכונן אליה? (הבנתי שרופא מבצע אותה) אני חוששת מהיסטריה וחוסר יכולת להחזיק אותה יציב תודה

בדיקות הכוללות שומני דם כמו כולסטרול וטריגליצרידים דורשות צום ממושך טרום הבדיקה התינוקות זה ממש לא מתאים ולא מקובל בבקשה תחזרי לרופא לחדד נקודה זו בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים