עזרה בפענוח בדיקות דם

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

02/08/2017 | 21:39 | מאת: רחל

אשמח לעזרה-כבר אובדת עצות :-( תינוק בן 10 חודשים, מזה כמה חודשים עם חוסר תיאבון, חיוור, עצבני, לא ישן טוב, טחול מעט מוגדל (לדברי רופא התפתחות), וישן הרבה. עשינו היום בדיקת דם שלישית בטווח של חודשיים (היום כולל בדיקת פרטין ועוד כאלו שלא עשינו קודם) וכל רופא אומר לנו משהו אחר : אנמיה מחוסר ברזל תלסמיה (למרות שלא ידוע לי שיש במשפחה) וירוס דלקת בגוף אשמח לפענוח בדיקות הדם המצורפת ולהבין מה פשר התסמינים. תודה MCH-22.4 (נמוך מחוץ לסקלה) RDW-16.4 (גבוה מחוץ לסקלה) MCV- 66.7 (נמוך מחוץ לסקלה) NEUT%-29.8 (נמוך מחוץ לסקלה) LUC abc-0.5 (גבוה מחוץ לסקלה) MICRO%-26.5 (גבוה מחוץ לסקלה) IRON-33 (נמוך מחוץ לסקלה) ESR-15 (גבוה מחוץ לסקלה) FERRITIN-23 (קרוב מאוד לתחילת הסקלה)

שלום ממליץ לכם להתיעץ עם המטולוג ילדים ובכך לגמור את אי הבהירות והספקות הרבים שהשמיעו לכם להערכתי בעזרת בדיקה מקצועית ואלי עוד בדיקות דם ניתן יהיה לקבוע את ההאבחנה ואת דרכי הטיפול בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים