כרגליים כבדות ונפיחות בברך

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

17/07/2012 | 19:07 | מאת: אסנת

מיזה כחודשיים אני מרגישה כבדות ברגליים, ברך ימין נפוחה קצת בהשוואה לברך שמאל. לפני 13 שנה ברתי אורטוסקופיה בגלל קריעת מיניסקוס. תוצאת אמ.אר.אי לא ראתה משהו כרגיל או קריעת מיניסוקס כפי שקרה לי בעבר. קיבלתי מרופא לרפואת ספורט ארקוקסיה 90 הכאבים חלפו, אך אי נוחות וכבדת ברגל ימין. באמ.אר.אי ראו גוש שומן/ בצקת תת עורי בברך. הרופא המליץ לי ונתן לי הפנייה לרופא כירורג כלי דם וגם לרופא עמוד שידרה. ברצוני לדעת מדוע הבצקת והכבדות ברגל ? לאחרונה נהיו לי מן נימים בולטים לאורך השוק ברגל שמאל.מה דעתך על הנ"ל? (אני בת 57 ) תודה על העזרה.

21/07/2012 | 23:01 | מאת: אסנת

22/07/2012 | 09:42 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

אחד הסיבוכים הידועים של ניתוחים/פעילויות אורטופדיות היא הופעת פקקת ורידית עמוקה (Deep Vein Thrombosis). לאורך הזמן המחלה גורמת לבצקת בגפה ואפילו להופעת שינויים בצבע ואלסטיות של העור (שינויים טרופיים). סיבה נוספת של בצקת ברגל לאחר חבלה ברגל היא פגיעה בניקוז לימפטי (ניקוז מיים מרקמות תת עוריות דרך מערכת צינורות מיקרוסקופיים). בצקת זו נקראת לימפדמה (lymphedema). אבחנה בין שני המצבים שתוארו היא ע"י בדיקת דופלקס (שילוב של אולטרהסאונד ומכשיר דופלר) שיכולה לאבחן את הפקקת. במידה ולא תודגם פקקת בדופלקס, ניתן לאמת אבחנה של לימפדמה ע"י מיפוי עם חומר רדיואקטיבי . הטיפול הוא בעיקר ע"י אגידה אלסטית (גרב). אבל חשוב להגיע לאבחנה מדוייקת כדי לשלב בירורים וטיפולים נוספים

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים