ד"ר אורי שאלה בקשר לניתוח שאיבת דיסק

דיון מתוך פורום  כאבי גב

09/07/2013 | 20:42 | מאת: רועי

שלום דוקטור! לפני שבועיים בדיוק מהיום עברתי שאיבת דיסק בעקבות בלט דיסק L4-L5. רציתי לשאול אותך לגבי המצב. לפני הניתוח לא יכולתי להתיישר והיו כאבים עזים, לאחר הניתוח יש הקלה, יש כאבים מציקים מאוד בשוק השמאלית ובישבן השמאלי. אני מדבר על מצב כאב סטטי בימים האחרונים. האם לאחר ניתוח שאיבת דיסק לוקח יותר משבועיים עד שהכאב יורד למקסימום שאפשר או נעלם? במידה ואני מתאמן במכון כושר באופן סדיר כל חיי מתי כדאי שאחזור להתאמן? בבקשה ענה לי על 2 השאלות שלי ועשה אותי מאושר. בתודה, רועי

רועי שלום החלמה מניתוח אורכת מספר שבועות ( אין מספר מדויק כפי שאתה מתאר לעצמך ) חזרה לפעילות היא הדרגתית ביותר פעילות אירובית קלה כמו בליכה מותרת מהיום הראשון כעבור כ 6 שבועות - אפשר ל"עלות הילוך" לפעילות מאומצת יותר ( שחיה/אופניי) כעבור 3 חודשים גם ריצה מותרת בד"כ הרמת משקולות - מומלץ לדחות לסוף - לפחות 3 חודשים אחרי ניתוח ועדיף חצי שנה. אם התחושות בשוק ובישבן לא חולפות בשבועות הקרובים - מממליץ שתתיעץ עם הרופא המנתח שלך יום טוב

מנהל פורום כאבי גב