כאבי גב תחתון ולאורך כל הרגל

דיון מתוך פורום  כאבי גב

26/02/2013 | 20:35 | מאת: אלמונית

אני בת 46 ג+1 למרות שסובלת כשנה וחצי מפריצת דיסק צווארי - מטופלת שמרני כניראה שזה מתפשט...צוחקת. לפני מספר חודשים התחילו לי כבי גב תחתון במיוחד מקימה לעמידה ממש בעצם הזנב כאבי תופת עד קושי להתיישר מישיבה לעמידה ובהמשךסת הרגל עד כדי קושי בתחושתה , תחושת כאב וכובד לסירוגיון עד צליעה. קושי בהירדמות ושכיבה על הגב ללא עזרה של משככחים עד שאין ברירה לוקחת כדור שינה מיכוון שאני מאובחנת כסובלת מדלקת פרקים ומטופלת בטיפולים ביולגיים לא חשבתי שיש לגשת לבדוק זאת פרט לקבלת זריקות סטרואידים מקומי לירך ע"י הראומטולוגית שאגב הציעה לעבור סיטי - כי אולי הכאבים הם מהגב. לפני כשבוע ביצעתי סיטי ובתשובה - דיסקופטיה במרווח L5 - SI . בלט אנולוס אחורי קל, זיז גרמי אחורי-ימני באספקט אחורי-ימני של L5 שגורם ללחץ על מוצא של שורש עצב SI שינויים ניווניים עם תופעת ווקום ב- SIJ דו"צ. ממצא לוואי - ליפומה AML קטנה בכליה שמאלית וכמות מינימלית של נוזל בדוגלאס. טרם נבדקתי אצל הרופאים. האם אוכל לקבל ממך תשובה אם זקוקה לניתוח - או רק טיפול שמרני ? והאם הבעיה יכולה להיות מתקדמת וגרועה יותר בהמשך... בתודה מראש.

לפי מה שרשמת , בהנחה שהכאב מקרין לרגל ימין ( לא ציינת) - הממצאים בסיטי מסבירים את הכאב. החלטה לגבי ניתוח היא לא חד מימדית ומבוססת על סיטי בלבד. כששוקלים ניתוח - לוקחים בחשבון את התלונות שלך - משכן/עוצמתן+ את הממצאים בבדיקה גופנית ( יש חולשה של רגל/יש הפרעה בתחושה?) + את הממצאים בבדיקות הדמיה ( סיטי ו/או MRI ) . רק אז -ובשיחה איתך על האופציות המתאימות - אפשר לקבוע אם מומלץ לך לעבור ניתוח או לא אשמח לבדוק אותך במרפאה ולייעץ לך תרגישי טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב