כאבים עזים בשתי הברכיים

דיון מתוך פורום  כאבי גב

03/02/2013 | 21:23 | מאת: קורן

שלום, אני בן 31, בריא בד"כ, בעבודתי אני יושב כל היום מול מחשב. בינואר 2012 לאחר הליכה ממושכת בטיול בחו"ל החלו להופיע לי כאבים בגב שחלפו כעבור כמה ימים. הייתי רץ 3-4 פעמים בשבוע ריצות ארוכות, ולאחר חזרתי מחו"ל התחלתי להרגיש כאבים בברכיים בזמן הריצה. הפסקתי עם הריצה, אך הכאבים רק החמירו והחלו להופיע גם בישיבה. עשיתי רנטגן, מיפוי עצמות, פיזיותרפיה בברכיים אך לא נמצא דבר והפיזיותרפיה לא הועילה. ביוני 2012, הכאבים הפכו בלתי נסבלים ולא פסקו מאז. כואב לי בישיבה, בשכיבה, בעמידה אך בהליכה פחות. הייתי אצל אורטופד מומחה ברכיים ששלח אותי לmri ופסק כי יש לי דלקת בגיד הפיקה בשתי הברכיים.ניסיתי לקחת אטופן, אך ללא הועיל. הזרקתי PRP, אך ללא הועיל. הלכתי לאורטופד אחר, שאמר כי המצב בברכיים נראה תקין למישהו בגילי שעושה ספורט ולא נראה לו כי זה הגורם לכאבים שאני חש. ששלח אותי לmri עמ"ש מותני, כיוון שהכאב הוא סימטרי וזה יכול להצביע על בעיה נוירולוגית. ממצאי הmri הראו כי יש לי פריצות דיסק קלות מאוד, גם לא משהו שאמור לגרום לכאב, אך גם יש "מוקד היפראנטנסי גרמי ללא תכולת שומן ברורה בגוף החוליה האחורי ימני של החוליה L2 כולל גם את הפדיקל המקורב מצד זה,גבולות סדירים. עובר האדרה אחידה למדי. מאפיינים של תהליך שפיר. קיימת אפשרות שמדובר בהמנגיומה גרמית בלבד אולם על מנת לקבוע את האטיולוגיה רצוי עיון בבדיקת CT למקום." עברתי גם בדיקת CT, "באספקט האחורי של של גוף חוליה L2 מודגם מוקד לוצנטי זעיר קדמית לפדיקל, בקוטר של כ-6 מ"מ.ללא עדות להרס קורטיקלי בסמוך." רציתי לדעת את חוות דעתך על הממצאים, והאם הם יכולים לגרום לכאב. בנוסף, האם יש משהו אחר שיכול לגרום לכאבים בברכיים? אני באמת אובד עצות, הכאב פוגע לי ברמת התפקוד היומיומי, לעיתים מפריע לי בשינה, אינני יודע כבר מה לעשות. תודה.

לצערי זה יהיה חסר אחריות מצידי לחוות דעה לגבי ממצא החשוד לגידול מבלי להתבונן בהדמיה בעצמי. מאידך, נראה כי לפחות לגבי כאב הברכיים ניתן לומר ברמה גבוהה של סבירות ( לאור מה שכתבת בממצאי בדיקות ההדמיה של עמוד השדרה ) כי מקור כאב הברכיים אינו בעמוד השדרה המותני. אני חושב שאם מדובר בבעיה ממושכת ומפריעה כל כך - ייתכן וכדאי שתמצא זמן לפנות לבדיקת מומחה עמוד שדרה תרגיש טוב

מנהל פורום כאבי גב