CT findings low backpain

דיון מתוך פורום  כאבי גב

22/10/2012 | 15:37 | מאת: טמיר

לד"ר אורי קינן, שלום רב! שמי טמיר וכאבי גב תחתון הינו המטרד בשבילי כבר תקופה די ממושכת ולאחר שהחלטתי לעשות בדיקה מקיפה כגון CT, להלן התוצאות שהתקבלו: L3-L4: בלט דיסק אחורי ושמאלי קטן עם לחץ קל על השורש השמאלי בפורמינה משמאל.היפרטרופיה פצטאלית קלה. L4-L5: בקע דיסק אחורי ושמאלי בינוני ואוסטאופיט אחורי ושמאלי בינוני הבולטים אל תוך הפורמינה משמאל ולוחצים על השורש השמאלי במידה בינונית. היפרטרופיה פצטאלית קלה. L5-S1 : בלט דיסק אחורי ושמאלי בינוני הלוחץ על מוצא השורש השמאלי במידה בינונית.היפרטרופיה פצטאלית. האם תוכל בבקשה לומר לי מהו פשר הממצאים? מהו אופי טיפול/ים הנדרשים במקרה אשר תואר מעלה? האם אני יכול לבצע פעילות גופנית כגון: הליכה/ריצה, שכיבות שמיכה, מתח, מקבילים. תודה לך מראש על תשובתך!!! בברכה, טמיר.

טמיר שלום מדובר במספר דיסקים "חולים". ממצאים מהסוג שתיארת יכולים לגרום לכאב גב תחתון עם הקרנה/רדימות של רגל שמאל. קצרה היריעה מלהסביר לך במפורט מה קרה אותם דיסקים - אבל מדובר בבעיות מהסוג ה " ניווני" - הכולל פריצת דיסק /בלט דיסק / ניוון דיסק ( התייבשות שלו ואובדן התכונות האלסטיות שלו) . מבחינתי - קו הטיפול הראשון הוא פיזיותרפיה לחיזוק שרירי הגב/בטן ושיפור גמישות עמוד השדרה. אם מתמדים ו,עושים שיעורי בית" זה בד,כ גם קו הטיפול האחרון. אופציות אחרות כוללות זריקות במרפאת כאב וניתוחים לפני שמתלבטים לגבי אופציות פולשניות אלו - ממליץ שתייעץ עם מומחה עמוד שדרה תרגיש טוב דר' קינן

28/10/2012 | 12:17 | מאת: תמיר

מנהל פורום כאבי גב