כאב גב תחתון

דיון מתוך פורום  כאבי גב

09/10/2012 | 20:34 | מאת: אייל

לד"ר שלום מזה כחצי שנה אני סובל מכאבים בגב התחתון ובאזור הישבן, בשלושה החודשים הראשונים הכאב היה בלתי ניסבל ונאלצתי להשתמש במשכך כאבים בחודשיים האחרונים חל שיפור ניכר בכאבים אבל אני עדיין חש בכאב ומידי פעם אני נאלץ לקחת כדור בשם בטרן שממש עוזר. בבדיקת CT שנערכה לפני כשלושה חודשים קיבלתי את התשובה הבאה: L4-5 קיים בלט היקפי מרכזי קל עם אימפרסיה קלה על השק. מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה והנקבים הבינחוליתיים. L5-S1 קיים בלט היקפי מרכזי קל ללא לחץ על השק. *מודגמים שינויים דגנרטיביים ניכרים במפרקי SIJ הכוללים סקלרוזציה וארוזיות של שולי המפרקים משני הצדדים.לקורלציה קלינית. סיכום: שינויים במפרקי SIJ הכוללים סקלרוזציה וארוזיות דו צדדיות. יש לי מספר שאלות: האם לפי הממצאים בבדיקה הבלט שיש לי הוא אקוטי וגורם לכל הכאבים?? האם אפשר לקבל הסבר פשוט לממצאי הבדיקה מאחר שלא הבנתי את הסיכום. תודה

מממצאי הבדיקה שביצעת עולה כי הבעיות בדיסקים שלך הן קלות מאד וכנראה אינן הסיבה לכאב. מצד שני נשמע שהחיבור בין עמוד השדרה שלך לאגן ( SIJ או -SACROILIAC JOINTS ) הוא מקור הכאב. עמוד השדרה המותני התחתון משיק ומחובר לאגן בחלקו האחורי ע"י שני משטחי סחוס מאורכים. אותם שני איזור ממשק המצוים בגב התחתון - סובלים לעיתים מעומס יתר ולפעמים משחיקה של אותם סחוסים . נשמע שזה מה שקרה אצלך. מדובר בבעיה לא נדירה ולא מסוכנת. הסיבות לא תמיד ידועות אבל לפעמים זה קורה כחלק ממחלת פרקים כללית בגוף ( כאבי ברכיים/כתפיים/קרסוליים וכו' ) ולפעמים לא. הטיפול הוא שמרני וכולל פיזיותרפיה והזרקות מקומיות במרפאת כאב. הרופאים המבררים את סיבת השחיקה של SIJ ולרוב גם מטפלים ועוקבים אחר חולים עם בעיות כאלו הם ה ראומטולוגים ממליץ שתפנה לראומטולוג לייעוץ והמשך טיפול תרגיש טוב

28/10/2012 | 18:14 | מאת: ליאת

לי עזר מאוד כרית לעצם הזנב של לבריאות שופ הכאבים פחתו כיוון שלכרית יש זווית שמטה את הלחץ מעט קדימה ליאת

מנהל פורום כאבי גב