שחיית גב תחמיר את פריצת הדיסק הצווארית?

דיון מתוך פורום  כאבי גב

10/06/2012 | 18:31 | מאת: אבירם

שלום רב ד"ר אני פרוץ צוואר גאה שני בלטים ב - c-5-6-7 ופריצה מגעילה ב - c4-5 הייתי אצל מיטב הנוירולוגים והאורטופדים שבדקו אותי וטענו שאין פגיעה נוירלוגית. (בעבר הייתה לי חולשה ביד שחלפה) חדר כושר והרמת משקולות מחוץ לתום לדבריהם ריצה גם כן. מה נשאר? שחייה הבנתי שגם שחיית גב אינה מומלצת לפרוצי צוואר רציתי לשאול את דעתך בנושא ואם אינך ממליץ אז איזו פעילות גופנית אני כן יכול לעשות אני פשוט משתגע. תודה

שלום שחית גב או חתירה עם שנורקל- נסבלת מבחינת הצוואר אולם אינה אידאלית לא קיימים ענפי ספור "בריאים" לצוואר אולם ריצה/משחקי כדור לא טובים הליכה/רכיבה על אופניים ( לא שטח) / מכשיר אליפטיקל בחדר כושר - הם נסבלים בצורה טובה גם ע"י עמוד השדרה הצווארי בברכה דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב