כאבים שלא עוברים...

דיון מתוך פורום  כאבי גב

12/05/2012 | 21:02 | מאת: איילת

שלום, אני סובלת מזה כ-6 חודשים מכאבי גב תחתון, עם הקרנה לרגל שמאל ולפעמים לרגל ימין, יש גם כאבים בידיים עם הקרנות לאצבעות. עוברת טיפול פיזיוטרפי כחודשיים שלא ממש עוזר. נשלחתי לבדיקת ןC.T. ולהלן הפענוח: בשיחזור דיגיטלי צדדי הודגמו גופי החוליות ללא סטיה. T12 עד L3 מבנה גרמי תקין. אין עדות לבלט דיסק משמעותי. אין עדות להיצרות חלל התעלה או הפורמינות. L3-L4 בלט דיסק אחורי וימני קטן הבולט אל תוך הפורמינה מימין ולוחץ במידה קלה על השורש הימני. היפטרופיה פצטאלית קלה. L4-L5 בלט דיסק אחורי ושמאלי קטן הנושק לשורש השמאלי בפורמינה משמאל. היפרטרופיה פצטאלית. L5-S1 אין עדות לבלט דיסק. אין עדות להיצרות חלל התעלה. היפרטרופיה פצטאלית. לסיכום: L3-L4 בלט דיסק קטן כמפורט. עקב הכאבים ועבודתי שהיא בישיבה שמקשה עליי לעבוד בישיבה האם ממולץ לקבל זריקה אפידורלית ?ולכמה זמן היא עוזרת? הכאבים הם בלתי נסבלים. אודה לך על תשובתך ופיענוח הבדיקה. ואיזה טיפול נראה לך שיתאים מצפה לתשובה איילת

נשמע כי מקור הבעיה ב L4-5 . זריקה אפידורלית היא אופציה כמו גם טיפולים שמרניים אחרים קצרה היריעה מלפרט לגבי כל האופציות. לאחר בדיקה גופנית + צפיה ב CT -אפשר יהיה בוודאי לייעץ באופן פרטני ומדויק יותר לגבי האופציות הטיפוליות שעומדות בפניך

מנהל פורום כאבי גב