בקע דיסק וכאבי גב

דיון מתוך פורום  כאבי גב

08/05/2012 | 21:45 | מאת: מיטל

שלום רב, אתמל הייתי אצל נוירוכירוג מומחה שכתב כמה דברים בסיכום ביקור אך לא פירט לי והסביר מה בעצם קורה לי בגוף ומה עלי לעשות הלאה למעט המלצה לemg ומניעת מאמצים. אשמח להסבר לדברים שכתב. תלונות על כאבי גב תחתון עם קרינה לשתי הרגלים מזה כ- 4 חודשים. עברה בירור c.t עמ"ש מותני אשר הדגים שינויים ניוונים, בלט דיסק ב-L5-S1 המשיק לשק הטקאלי, ללא לחץ על השורשים. ישור קל של לורדוזיס. ממצא נלווה -רחם מוגדל. בבדיקה- ללא דלדול שרירים, ללא פסציקולציות. כח גס שמור. החזרים תקינים, סימטריים. SLR מלא משני הצדדים. כאבים במישוש מעל SIJ משמאל ומעל. אבחנה: LOW BACK PAIN D/T SIJ DISFUNCTION כעת ללא עדות לבעיה נוירוכירוגית. אגב בC.T עצמו נכתב בקע דיסק בL5-S1 הלוחץ על השק הטקלי. מה אומר מה שהוא איבחן? האם הכל קשור אחד לשני? והאם הכל נגרם לי כתוצאה מהמקרה שקרה לי ב3 בינואר בעבודה שהתכופפתי בצורה לא נכונה ועבר לי זרם חד בחוליה ומאז התחילו בעצם הכאבי גב הקשים? אשמח לתשובה. מיטל

מיטל שלום אינני רואה סיבה שאני אסביר לך דברים שרופא אחר כתב. אני נוהג להסביר את עצמי בצורה מאד ברורה מול מטופלים ואני חושב שכך זה אמור להיות ממליץ לך לפנות אליו שוב ולבקש הסבר שברור גם לך בבברכה דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב