פריצת דיסק L4-L5

דיון מתוך פורום  כאבי גב

27/01/2014 | 16:13 | מאת: שי

ד"ר קינן שלום רב. לאחר ביצוע בדיקת CT התגלה כי יש לי בלט ופריצה של הדיסק הבין חולייתי L4-L5 הגורמים להטבעה של גבולו האחורי של השק הטקאלי ולמלאות בשתי התעלות הנויראליות. כמו כן, יש לי מן הרגשת זרמים בחלק הפנימי של שוק רגל ימין אשר נמשכים עד כמעט כף הרגל. רציתי לדעת, מה הטיפול בפריצה דיסק שכזו וכמו כן, האם ניתן לטפל בתופעת הזרמים? תודה רבה, שי.

שלום הטיפול בפריצת דיסק - על כל מרכיביה ( כולל הזרמים/הקרנות וכו') מתחלק לשניים בלבד. טיפול שמרני - תרופות/פיזיותרפיה/זירוקת אפידורליות טיפול ניתוחי- ניתוחים כאלו ואחרים - בהתאם לאופי הבעיה שיש לך. ההחלטה לגבי איזה טיפול מתאים לך - היא תולדה של שילוב בין : מה מפריע לך/כמה זמן מפריע לך/ממצאי הבדיקה הגופנית /ממצאי הדמיה. ע"מ להסביר לך ספציפית מה מתאים לך - תצטרך לבוא לבדיקה ואשמח לייעץ לך. תרגיש טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב