צוואר

דיון מתוך פורום  כאבי גב

26/12/2013 | 13:33 | מאת: בדוי

שלום ד"ר, 1)אם יש לי כאבים נקודתיים בצוואר, שמקרינים לשכמות אך לא לידיים, ולפעמים תחושות נימול ועקצוצים בכפות הידיים. ייתכן שזו פריצת דיסק? 2) האם לבלטי דיסק בגבהים D2-3, D9-10,L4-5 ,L5-S1 יש משמעות? יש לציין שאני סובלת מכאבי גב וצוואר כבר מעל 4 חודשים, בלט D2-3 יוצר לחץ על חוט השידרה, בלטים L4-L5-S1 דיפוזיים עם לחץ קל על השק הדורלי.. 3) האם סירנגומלאיה מינימלית- הדגשה והרחבה של התעלה המרכזית של חוט השדרה או עקמת מינימלית עלולות להוסיף לכאבים? 4) אם ביצעתי בדיקת סיטי לפני יותר מחודש ובדיקת mri ב17/11 יש סיכוי שיתנו לי לעשות אחת מהבדיקות פעם נוספת לצוואר? 5) יכול להיות שהבלטים גדלו מאז הmri? אשמח לתשובות, תודה רבה ויום טוב.

הסימפטומים שתיארת נמשעים מתאימים לבעיה דיסקלית צווארית. בדיקת הבחירה במצב זה היא MRI של עמוד השדרה הצווארי. עקמת /דיסקים בחלקים אחרים של עמוד השדרה/סירינקס ( תורקלי כנראה ) - אינם נשמעים רלבנטים לתלונות שתיארת. תרגישי טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב