כאב גב תחתון

דיון מתוך פורום  כאבי גב

05/12/2013 | 23:24 | מאת: יואל

בתוצאות בדיקת סיטי נכתב: בגובה l3-l4 רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. בלט דיסק אחורי עם לחץ על השק הטקאלי ועל השורשים בתעלה. יש לי כאבים בימש מותני עם הקרנה לרגל שמאל. מה אומרת בדיקת הסיטי? האם מדובר בתופעה חמורה? האם פירוש הדבר שיש היצרות תעלת השדרה?

בדיקת הסיטי היא רק אחד הפרמטרים על פיו מגיעים לאבחנה ומחליטים לגבי טיפול. תאורטית ממצא כפי שאתה מתאר יכול לגרום לכאב גב /רגליים- אולם לא בהכרח. תשובה רצינית וספציפית לגביך ומצבך מצריכה בדיקה גופנית והתבוננות בתקליטור הבדיקה עצמו ( ולא שורה בודדת מהפענוח) תרגיש טוב דר' קינן

08/12/2013 | 11:10 | מאת: יואל

הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאליים בחלונות רקמה רכה ובחלונות עצם שחזורים. א. ללי הפלנגר: מודגמת עמדה לורד ואחת תקינה. ב. בחתכים אקסיאליים : בגובה L1-l2: מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה L3-L2: זיזים קדמיים. רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה L3-L4: זיזים קדמיים. רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. בלט דיסק אחורי שטוח עם לחץ על השק הטקאלי ועל השורשים בתעלה. בגובה L4-L5: מיבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה : S1-L5: מיבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. השאלה: מה משמעות המימצאים?

משמעות הממצאים שהדיסק בין חוליה מותנית מספר 3 לחוליה מותנית מספר 4 חורג מגבולות גוף החוליה ולוחץ על חוט השדרה והענפים שלו ( קרויים שורשים) משמעות קלינית יכולה להיות כאב גב ו/או כאב ותחושות נימול ברגל/יים. היצרות של התעלה רשום במפורש שאין לך יום טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב