דמעת - 6 אבחנות שונות

דיון מתוך פורום  אוקולופלסטיקה - ניתוחים פלסטיים בעיניים

23/09/2018 | 01:46 | מאת: שיר

שלום, אני בת 29, מזה כשנה סובלת מדמעת בעין ימין (הדמעה מצטברת בקצה החיצוני של העין). הבעיה מופיעה לסירוגין לפעמים למספר שעות, ימים, כאשר לפעמים יש חודשים שלמים של ״שקט״. הייתי אצל שישה רופאים שונים, שמצאו שש אבחנות שונות: אלרגיה, קשקשים בריסים, צמיחת ריסים אל תוך העין, היצרות דרכי דמעות דרגה 2-3 ויובש בעין. כל אחת מהאבחנות לוותה בטיפול, והטיפול האחרון שקיבלתי הוא לאלרגיה (טיפות FML) וניסיון להרחבת דרכי הדמעות במרפאה עם שטיפה. הומלץ לי שאם הבעיה לא חולפת תוך שבוע, עלי לעבןר ניתוח. כאמור, לצערי אני עדיין סובלת מהבעיה. מתוסכלת וחוששת לגשת לניתוח לאור כל האבחנות השונות...שאלתי היא מה עושים במצבים כאלה? לאיזו סוג מומחיות של רופא כדאי שאלך? (את ההיצרות בדרכי הדמעות אבחן מומחה לאוקולופלסטיקה). תודה רבה

בעיה לא פשוטה. אולי כדאי לשקול טיפות כורטיזון בלי חומר משמר. אולי פעולה פשוטה כמו סטנט. יותר מזה צריך אולי עוד בדיקה.

26/09/2018 | 12:50 | מאת: שיר

הי ד"ר הרטשטיין, ראשית תודה רבה על המענה. תוכל בבקשה לפרט איזו בדיקה נוספת? לאיזה רופא כדאי שאלך? מומחה אוקולופלסטיקה או מומחה לעין חיצונית? תודה רבה!

מנהלי פורום אוקולופלסטיקה - ניתוחים פלסטיים בעיניים