הילד בן 5 שנים

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

24/06/2011 | 18:31 | מאת: אוקסנה

שלום. הילד בן 5 שנים עם PDD קל, רמה התפקוד נמוחה, במסגרת חינוך מיוחד (גן שפתי - לא תקשורתי). השאילה היא בזמן האחרון כשאני כועסת על הילד הוא לא בוכה, אבל כשאני מסתקלת לו בעיניים יש לו דמעות. זה מאוד קשה לי לראות וזה חדש בשבילי. מה עושים? תודה

26/06/2011 | 14:47 | מאת: ד"ר איריס שגב

אוקסנה שלום, מבלי לפגוש את הילד, לא ניתן להבין את מקור התופעה. ראשית, יש לשלול אפשרות של בעיה פיזיולוגית, אשר צצה לאחרונה, כגון: קשיים בראיה, חסימה של צינורית הדמעות, אלרגיה וכו'. לשם כך, יש לפנות לבדיקת רופא עיניים לילדים. בנוסף, מומלץ לעקוב אחר התופעה לאורך שעות היממה, כדי להבין האם יש הקשרים נוספים בהם היא מופיעה. למשל, לאחר מאמץ יתר של העיניים, בשל ישיבה ממושכת מול מחשב. שנית, אם הדמעות ללא הבכי נוגעות לבעיה רגשית של הילד, יש לחשוב על היבטים בעולמו הפנימי של הילד ובדפוסי היחסים ביניכם. אף על פי, שבאופן טבעי, הורים חשים, לעיתים, כעס כלפי ילדיהם, ייתכן שבנך חווה את הכעס שלך באופן קשה במיוחד. נשאלת אף השאלה, כיצד את מבטאת את הכעס כלפיו? דמעות ללא בכי, עלולות לנבוע מפחד, מצוקה או בשל תקופה ממושכת של עצבות, שבעקבותיה הילד הפך פאסיבי. כדאי לברר האם הדבר מתרחש במסגרות נוספות (בגן) ועם אנשים שונים (למשל, בן זוג, סבתא וכו'). אם נשללת האפשרות הפיזיולוגית, הרי שהילד עלול להיות במצוקה כלשהיא, ויתרה מכך, התופעה כואבת ומטרידה גם עבורך. לפיכך, מומלץ יהיה לבדוק את הנושא במסגרת של "הדרכת הורים" אצל הפסיכולוגית העובדת עם הגן או במסגרת אחרת. בברכה, ד"ר איריס שגב.

26/06/2011 | 18:16 | מאת: אוקסנה

שלום ותודה על תגובתך, מדובר בילד רגיש. פעם בעלי שמע בגן שהילד רגיש מאוד. ועכשיו בבית אני מרגישה את זה ממש. איך לעזור לו להבין שאם כועסים, זה לא אומר שהוא לא טוב או...! בשבילי הוא דבר הראשון. איך לטפל ברגשות שלו? תודה

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים