שאלה

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

27/04/2011 | 16:57 | מאת: מרים

שלום, איך היית מציעה לטפל בבעיית אספנות כפיתית של אדם בוגר בעל אספרגר? האם CBT יכול להיות יעיל במקרה זה? האם תרופות SSRI? האם תוכלי להפנות אותי לספרות רלוונטית בנושא? תודה רבה

29/04/2011 | 01:30 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום רב, טיפול יעיל בבעיית אספנות כפייתית ישלב הן טיפול פסיכולוגי והן טיפול תרופתי – בהתאם לשיקול דעתו של פסיכיאטר. מחקר מראה כי במגוון רחב של אבחנות הכוללות סימפטומים של OCD (=מחשבות אובססיות + התנהגויות כפייתיות), תרופות מסוג SSRI נמצאו, לעיתים, כמועילות. במקרים אחרים, תרופות ותיקות יותר ממשפחת הטריציקלים (למשל, קלומיפרמין) עשויות לשמש לטיפול. יחד עם זאת, כל מקרה הוא לגופו והמלצה על תרופה כלשהיא תיעשה אך ורק במסגרת התייעצות פנים-אל-פנים ומעקב מסודר אצל פסיכיאטר. כטיפול פסיכולוגי, הן גישה קוגניטיבית-התנהגותית (CBT) והן גישה פסיכודינאמית עשויות להועיל. ישנה ספרות מקצועית באנגלית על טיפול קוגנטיבי-התנהגותי במבוגרים המאובחנים כאספרגר. ב – 2007 יצא ספר כזה המתייחס גם למאפיינים אובססיביים-קומפולסיביים. שמו: Cognitive-behavioral therapy for adult Asperger syndrome מאת: Valerie L. Gaus. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים