גנטיקה?.............................

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

28/09/2016 | 11:49 | מאת: ד

שלום, לאחיו של בעלי יש אוטיזם קשה ופיגור, אנחנו מעוניינים להכנס להריון, בעלי סבור שלאחיו יש את המומים הנ"ל כתוצאה מזה שהאם ילדה את אחיו הרבה לפני הזמן והילדה היתה קשה וטראומטית, בנוסף ידוע לנו שאוטיזם הוא גנטי, היינו בפגישה עם רופאת גנטיקה שביקשה שאחיו של בעלי יעשה בדיקת דם לברור גנטי, אך איננו יודעים אם יסכימו לעשות לו בדיקה שכזו בהוסטל בו הוא מתגורר, אין לנו הפניה ממנה וגם כנראה שהאח לא ישתף פעולה בלקיחת דם, למרות שלדעתי כן עושים לו בדיקות כלליות מידי פעם כמו שכולנו עושים. האם לידה מוקדמת וקשה יכולה לגרום לאוטיזם ובנוסף גם לפיגור ? האם גם פיגור הוא גנטי? תודה

28/09/2016 | 13:41 | מאת: יהודית קדם פרידמן MSW

שלום לך למיטב ידיעתי לידה קשה ומוקדמת אינה גורמת לאוטיזם. בכתבה המפורסמת הנושא הגנטי באוטיזם מודגש. לידה קשה ומוקדמת יכולה לגרום לפיגור. יחד עם זה ישנם סוגי פיגור אשר נגרמים על ידי גנטיקה, כרומוזומים כמו תסמונת דאון. אני מסיגת את דברי בכך שאינני גנטיקאית ואכן חשוב להתייעץ עם מומחים בתחום כפי שהבנתי שעשית. אני מעודדת אותך לפנות לעובדת סוציאלית/ מנהל בהוסטל ולהיעזר בהם כדי לעשות לאחיך בדיקת דם. אני מאמינה כי תמצאי שם אוזן קשבת. מגיע לכם כזוג שקט נפשי בצומת חשובה זו בחייכם

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים