חוסר הדדיות חברתית וריגשית

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

30/08/2014 | 18:55 | מאת: יעקב

באבחנה של ASD (לפי dsm 5). מה זה אומר? יעני ברמה הקלה ביותר לא מדבר על מקרים קיצונים. יעני אפילו בדרגת חומרה קלה. איפה זה בא לידי ביטוי ביום יום?

03/09/2014 | 23:10 | מאת: ד"ר איריס שגב

יעקב שלום, דוגמאות לחוסר הדדיות חברתית ורגשית בדרגה קלה הן: 1. יכולת פחותה ליזום ולשתף באופן שווה/סביר ברגשות ובחוויות 2. חוסר רגישות לבן השיחה המתבטאת ב'הרצאה' על תחום עניין צר ללא דיאלוג ממשי. 3. חוסר עניין/קוצר רוח בהאזנה לחוויות אותן מספר האחר 4. תגובה לא מותאמת ליוזמה בינאישית של האחר או קושי לשמר עניין באינטראקציה. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים