עזרה בבקשה- וסליחה על ההודעה הארוכה :)

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

25/06/2014 | 19:11 | מאת: בילי

בני אובחן עם הפרעת תקשורת קלה (הגדירו כי בעבר זה היה נקרא אספרגר) לפסיכולוגית שדיברה איתנו ציינתי כי אני חושבת שהיא טועה ובגדול, ואף הקלינאית תקשורת שהוא בטיפול אצלה לשיפור השפה טוענת כי אין שום בעיה של תקשורת ורק עיכוב שפתי וכשעברתי על מה שכתבת בפורום לכותב שלמה, ציטוט מדברייך: "על פי המהדורה העדכנית של המדריך האמריקאי לאבחנות פסיכיאטריות (DSM V), חייבים להתקיים כל ארבעת הקריטריונים הנוגעים להפרעה בספקטרום האוטיסטי. בשאלתך אתה מתייחס לקריטריון B: דפוס חזרתי ומוגבל של התנהגויות, עניין, או פעילויות. על מנת שקריטריון B יתקיים צריכה להיות עדות לשניים (או יותר) מהסעיפים הבאים: 1. חזרתיות וסטריאוטיפיות בדיבור, בתנועות מוטוריות, או שימוש בחפצים (כגון: סטריאוטיפיות תנועתית, אקולליה, שימוש חזרתי בחפצים, משפטים אידיוסינקרטיים). 2. הדבקות מוגזמת לשגרה, דפוס טקסי של התנהגויות שפתיות ולא שפתיות, או התנגדות מוגזמת לשינוי (כגון: טקסים תנועתיים, התעקשות על אותה דרך או מאכל, שאלות חוזרות, לחץ קיצוני משינוי קטן). 3. תחומי עניין מוגבלים והתעניינות מקובעת שהם לא רגילים בעצמה ובהתמקדות בהם (כגון: התקשרות חזקה או התעסקות בחפצים לא רגילים, התעניינויות מתוחמות או התעניינות מוגבלת לדבר אחד). 4. תגובת יתר או תת תגובתיות לקלט חושי, או התעניינות לא רגילה בהיבטים תחושתיים סביבתיים (כגון: חוסר תגובה נראית לכאב/חום/קור, תגובה מתנגדת לצלילים מסוימים או מרקמים, הרחה או נגיעה מוגזמת בחפצים, להיות מוקסם מאורות או חפצים מסתובבים). אם לא קיימת עדות לאף אחד מהסעיפים שמניתי או אם ישנה עדות לסעיף אחד בלבד, האדם אינו עונה על התנאים הנדרשים לקבלת האבחנה. " אני רואה שבני עונה רק על קריטריון אחד - הקריטריון הראשון "חזרתיות וסטריאוטיפיות בדיבור" הוא יוצר קשר עין איתי וגם עם ילדים ומבוגרים אחרים, הוא מחבק ומנשק, הוא מעוניין ביצירת קשרים חברתיים ומשתף במה שעובר עליו ולא רק בשביל רצונות (השפה עדיין עם שיבושים ולכן לא מבינים אותו לחלוטין) ,יש לו חוש הומור, הוא בד"כ ילד שמח מבין הבעות פנים ומפגין הבעות פנים התואמות להרגשתו, הוא גם מפגין אמפטיה לילדים עצובים ובוכים, הוא יודע לשחק במשחקי "כאילו"- הוא מדבר על הבובות ומאכיל אותן הפסיכולוגית טוענת שהוא חוזר על שאלות שהיא שאלה ולא עונה - מה שנקרא אקולליה, וכדי להיות כנה יש פעמים שהוא לא עונה לשאלה אלא חוזר עליה. ואחרי החפירה הארוכה, וסליחה על כך... אני מציגה 2 שאלות- 1. לפי הבנתי לפי הDSM5 יש לענות על כל הקריטריונים שציינת ולא רק על אחד נכון? האם יש קריטריונים נוספים שלא ציינת ואם כן כיצד ניצן למצוא את כל הקריטריונים לPDD? 2. האם את או כל מישהו אחר בפורום יכול להמליץ לי על אבחון פרטי שאלתי את השאלה כתגובה לפרסום של מישהי אחרת אך לא נעניתי...ציינתי כי אנחנו גרים במרכז הארץ אך מיקום האבחון לא חייב להיות במרכז אשמח לתשובה בהקדם :) ותודה

28/06/2014 | 00:42 | מאת: ד"ר איריס שגב

בילי שלום, לשאלותייך: 1. יש לענות על כל 4 הקריטריונים (A, B, C, D) של המהדורה החמישית והאחרונה של ה-DSM. 2. פירוט הקריטריונים המלא באנגלית ובעברית כפי שמופיע בספר ה-DSM V נגיש לכל גולש בחיפוש פשוט באינטרנט. 3. מטעמים אתיים לא אוכל לפרסם אנשי מקצוע מעל דפי הפורום. תוכלי להשאיר כאן את המייל האישי שלך ואוכל לשלוח לך המלצה על פסיכולוג מתאים מאזור המרכז. בברכה, ד"ר איריס שגב.

29/06/2014 | 11:26 | מאת: בילי

[email protected] תודה :)

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים