חרדות?הפרעות התנהגות, אובססיה?

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

29/07/2013 | 00:41 | מאת: אנונימי

שלום רב. יש לי תלמיד כבן 12,עם קווים שלp.d.d, בנוסף תסמונת דאון ופיגור קל-בינוני.הילד הזה חכם, לומד טוב, מבין דבר מתוך דבר, אך בעיה אחת יש, אינני יודעת אם להגדיר דחפים, אך יש לו פעמים שהוא זורק כסא, וזה קבוע לילד ספציפי, אך לאחר מעשה הוא יודע מההוא עשה ושזה אסור, ואפילו הוא אומר, אך לפני המעשה או בזמן מעשה, הדחף יותר חזק ממנו?? הוא מקבל טיפול תרופתי שקצת מאזן אותן, אך אינו משפיע על דחפים האלה, האם זה פוסט טראומתי? כיוון שזה משהו ספציפית לילד מסוים, אגב, ויש לו הבניית התנהגות והוא מבין. כיצד ניתן לעזור לו?? לתשובתך אודה.

03/08/2013 | 22:09 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום רב, קשה לדעת את הסיבה האמיתית לתוקפנות שמפגין התלמיד כלפי ילד ספציפי, אך התפרצויות זעם הינן תופעה מוכרת בקרב אנשים בספקטרום. הטיפול ההתנהגותי והתרופתי אמורים לעדן בעיה זו. בנוסף לאלו, עוזרת, לעיתים, התייחסות מיידית, בזמן המעשה, לחומרתו, לרגשות התלמיד ולרגשות הילד שבו הוא פוגע. כמו כן, קורס המלמד אנשי צוות חינוכי התערבות הנקראת "אחיזה מכילה", להתפרצויות בהן הילד מסכן את עצמו או את הסביבה, עשוי להיות אפקטיבי. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים