תרופות מומלצות לאספרגר

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

14/12/2011 | 09:54 | מאת: משה

האם תרופות יכולות לעזור? ועוד שאלה, בחור שאובחן כלוקה בתסמונת אספרגר באופן קל, עדיין לא הצטרף עד היום לשום קופה והוא גר בירושלים. אני מתעניין עבורו אם יש לך להמליץ על פסיכיאטר שעובד מטעם אחת הקופות, שכדאי לו ללכת אליו, ולפי זה הוא יבחר את הקופה. תודה רבה

14/12/2011 | 12:31 | מאת: ד"ר איריס שגב

משה שלום, לצערי, לא קיימת תרופה הפועלת ישירות לתיקון הליקוי הנוירולוגי. יחד עם זאת, לעיתים, רושמים פסיכיאטרים תרופות מסוימות במטרה להקל על תסמינים ספציפיים הנלווים לתסמונת, כגון: דכדוך/דיכאון, חרדה, מחשבות אובססיביות, התנהגות כפייתית, אימפולסיביות והתקפי זעם קשים. בהתאם לתמונה הקלינית המלאה של הבחור, יוכל הפסיכיאטר לשקול האם מתאים לשלב טיפול תרופתי להקלה בסימפטומים מסוימים. מטעמים אתיים, לא אוכל להמליץ על רופא ספציפי מעל דפי הפורום, אך הגולשים מוזמנים לשתף מניסיונם האישי. בברכה, ד"ר איריס שגב.

14/12/2011 | 14:49 | מאת: משה

תוכלי לתת המלצה לפסיכיאטר אחד מכל קופה, באופן כזה אין בעיה אתית כי את לא נותנת עדיפות לאף קופה. ואם לא, האם יש אפשרות לכתוב אלייך למייל באופן אישי?

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים