קיצור קיבה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

29/06/2011 | 13:57 | מאת: עדי

שלום רב ברצוני להתייעץ וקבל מידע. רוצה לעבור ניתוח ומתלבטת איזה סוג תאים יותר עבורי. בת 38, 126 קג, 175 סמ. כללית מושלם. מה אני צריכה לעשות כדי להתחיל-ולזרז תהליך . כמה זמן זה לוקח? האם אפשר לבחור את המנתח? היכן היתן לעשות את הניתוח? מי מלווה במהלך התהליך? כמה זמן נמשך הליווי? האם ניתנת הדרכה? תודה

על סוג הניתוח מחליטים אחרי ביצוע כל הבידיקות, ראיון עם הדיאטנית וכירורג. בבית חולים ציבורי יש מגבלה למספר תורים - ולכן צריך ל המתין... אין אפשרות לבחור מנתח בבית חוילם ציבורי. צוות הליווימשתנה בהתאם למקום, יש מקומות שבהם יש רק רופא וזהו. רצוישיהיו גם דיאטנית, פסיכולוגית, ועד, למשל עובדת סוציאלית. רצוי שיהיו סדנאות וקבוצות תמיכה. זה לר קיים ברוב המקומות. אצלינו בבילינסון יש את כל אנשי הצוות, הליווי הוא מתמיד, גם חמש שנים אחרי הניתוח.

11/07/2011 | 12:54 | מאת: מאיה

פסיכולוג חשוב, דיאטנית היא הכי חשובה לדעתי כי יש כל כך הרבה שינוים בתזונה אחרי הניתוח שחשוב להיות מודעים אליהם, התזונה משתנה מקצה לקצה, אני למשל לא אכלתי כמעט כלום אחרי הניתוח ואחד הדברים שהחזיקו אותי זה ערכת בריאטריה עם סירופ של מולטי ויטמינים, מלבד זה התאבון נעדר. אני חושבת שכדאי להתיעץ גם לפני עם דיאטנית להיות מוכנה לזה קצת יותר

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת