חולי סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

13/05/2011 | 13:26 | מאת: גדי

זה נכון שמישהו שעבר משבר נפשי ולקח תרופות משמין בצורה " לא בריאה " ? והאם זה אפשרי בדרך ללא ניתוח לחזור למשקל תקין ביחס לגובה , גיל ? ומה הסיבה לכך שהאדם לא מתמיד בדיאטה זה מחוסר מוטיבציה או ראיה שאי אשר לשנות ? תודה

שאלתך לא לגמרה ברורה... אכן אחת מתופעות הלוואי של תרופות אנטיפסיכוטיות וחלק מן התרופות לדכאון זה עלית משקל. כל עלית משקל לא בריאה. התרופות לא גורמות לסוג השמנה שונה מהשמנה רגילה, והסיכון סהשמנה זו הוא דומה לעודף משקל שללא תרופות. יש סיכוי לרדת במשקל ללא ניתוח - אבל כאשר ההשמנה היא בתחום השמנה חולנית - על פי ה - הסיכוי קטן מאוד...  הסיבה לכך אדם לא מתמיד בדיאטה היא בכך שהוא נלחם נגד מנגנוני ההגיהנ הטבעים של הגוף - תאבון. הויסות של התאבון ורעב בהשמנה משובש, ולכן התאבון גדול ממה שצריך...

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת