לאחר מיני בייפס יציאות שומניות מציקות ולא סדירות

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

26/07/2016 | 15:00 | מאת: פרי

7 שנים לאחר שרוול כושל עברתי מיני-בייפס לפני 9 חודשים. ירדתי יפה, אני עוסק גם בספורט והסוכרת נעלמה. הבעיה היא עם נושא היציאות, עליו לא ידעתי קודם. אני נכנס 5-7 פעמים לשירותים ביום. במקרים רבים היציאות שלשוליות ושומניות, מה שגרם לי לצמצם שומן באוכל. כשאני נכנס לשירותים אין לי אח"כ בד"כ תחושת התרוקנות ואני מרגיש צורך להיכנס שוב ושוב, למרות שאין כמעט כלום. מה שיוצא מריח מאוד ויש הרבה גזים. זה ממש מעיק וגורם לעצבנות יתר. האם יש פתרון ו/או הקלה אפילו דרך רופא גסטרו?

שלום ,\ זה אכן התוצאה הצפויה בחלק מהמנותחים... הניתוח גורם לתת ספיגה של שומן... ככל שאוכלים יותר שומן - יש יותר סיכוי לשילשול.. היית צריכה לקבל את המידע הזה קודם. נוסף למצבך עם היציאות - יש חובה לבדוק מצב ספיגת הויטמינים - במיוחד מסיסי שומן- D, A, ובכלל מדדי תזונה... המידה של תת ספיגה תלויה באורך המעי המועף - בד"כ זה 200 סמ, אבל המדידה בניתוח מאוד לא מדוייקת, ועל כן 0 יש סיכוי שהמעקף אצלת ארוך יותר- והתת ספיגה יותר משמעותית. המידע הזה אמור להימצא בדוח ניתוח. כעת לעניין עצמו - ולעזרה במצב: צריך לנהל יומן אכילה - מאכל, כמות שעה, - והיציאות והמרקם. אפשר לנסות ליטול אימודיום אפשר לנסות טיפול באנטיביוטיקה חד פעמית. אפשר - אנזימי לבלב תחליפי- מה שמעכל את המזון ויש עוד. אם המצב ביתי נסבל ושום דבר לא עוזר - צריך ניתוח מתקן בברכה

מציע לך גם לקרוא על הניתוח באתר הבא http://www.clalit.co.il/he/medical/surgery/Pages/mini_gastric_bypass.aspx

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת