תזכורת, אשמח אם תתפנה לענות בעניין ניתוח חוזר

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

08/05/2011 | 16:51 | מאת: שלום

אני שלום 3 שורות למטה ענית לי אך יש לי שאלת המשך שכנראה לא הגיעה אליך, אני שולח שוב: כאמור אני עוסק בספורט באופן די אינטנסיבי, כשעה ביום, מזה שנים רבות. מובן ששוב מנסה לעשות דיאטה לשם הורדת המשקל והסוכר. כצפוי אין בעולם מילה שנואה יותר בעיני מ"דיאטה"... שאלתי היא האם במקרה של כישלון מתמשך יש לך רעיונות קונסטרוקטיביים למקרה הספציפי שלי? לפני ביצוע השרוול המנתח הציע מעקף קיבה אך מאחר והBMI שלי היה "רק" 39.4 חשבתי ששרוולצ'יק ייתן לי להמשיך עם הקיבה שהטבע נתן לי מסיבותיו שלו. עכשיו גם חזרתי להשמנה וסוכרת וגם איבדתי את היכולת ליהנות כראוי מהמזון מאחר וההגבלה עדיין חזקה ומשמעותית אצלי. מזמן היה ידוע לי שניתוח השרוול היווה ביסודו הכנה לניתוח מעקף התריסריון וטבעי הוא שאמשיך אולי בכיוון זה. אני יודע שאתה היחיד שמבצע אותו בארץ! ההבנה שלי כי בניתוחי מעקף, בעיקר ב"תריסריון", נגרמת אי ספיגה קיצונית המשפיעה באופן נורא בהמשך החיים. האם טעות בידי? מה בכל זאת ניתן לעשות בכדי לעצור את ההשמנה.

טעות בידיך אכן.. ניתוח מעקף קיבה לא גורם לשילשול בכלל, אם בכלל יש שינוי בתדירות היצאיות - אזי זה עצירות. לעומת זאת מעקף תריסיריון - כן עלול לגרום לשילשולים. זה בעצם לא שילשול אלא יציאות רכות 3-5 פעמים ביממה בממוצע. במקרים קיצוניים עלול להיות שילשול משמעותי עם פגיעה באיכות החיים - אז יש צורך בניתוח הפיכה חלקית של התת ספיגה, זה כמבו ןבניתוח, שהוא לפרוסקופי ופשוט. זה קורה בפחות מ5% מהמנותחים. הירידה במשקל הכי טובה, וגם העלמות הסוכרת הכי טובה מושגות בניתוח מעקף תריסריון בהצלחה

11/05/2011 | 09:00 | מאת: שלוםן

אני מבין שהשלשול עליו אתה מדבר הוא בעצם תוצאה של תת הספיגה. מה קורה בעצם בעקבות תת הספיגה של ניתוח מעקף תריסריון, האם עם הזמן קורים דברים קשים כגון נשירת שיער, ואובדן של ויטמינים קיצונית היכולה להשפיע באופן משמעותי לרעה? מאחר ואני כבר משורוול, כמה זמן נמשך הניתוח והאם עדיין תישאר תחושת הגבלה כלשהי בעקבותיו? האם בעקבות ההשמנה והסוכרת החוזרת אתה אישית ממליץ על מעקף קיבה או תריסריון?

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת