סוכרת סוג 1 וניתוח מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

31/05/2016 | 19:03 | מאת: צופי

שלום, אני לקראת ניתוח מעקף (כך על פי המלצת הכירורג), סובלת מסוכרת סוג 1 כבר 21 שנה. סוכרת לא לגמרי מאוזנת (a1c-7/7.5). מטופלת בנובורפיד- משאבה כשלושה חודשים (לפני כן 4 הזרקות ביום).כמו כן עברתי לפני שנה ניתוח לכריתה קטנטנה של הכיליה בשל גידול סרטני.בבדיקות לקראת הניתוח נמצאו- אבנים בכיס מרה, בקע סרעפתי וכן ציסטה בטחול.שאלותיי: 1. האם לערכי רמות הסוכר יש השפעה על המלך הניתוח עצמו? 2. האם סוג ורמת הסיבוכים גדולים יותר במצבי? 3. האם כדאי בכלל לגשת לניתוח עם כל שלל הממצאים ומצבי הבריאותי? תודה.

שלום לך. כדאי ללכת לניתוח. הניתוח משפר איזון של הסוכרת (לא מעלים אותה). רמת הסיכון מעט מוגברת בשל הסוכרת. אבל האיזון שלך בסהכ טובה, וזה זמן טוב... כריתה חלקית של הכליה והצסיטה בטחול -משפיעים על הניתוח כלל. חשוב לדגיש שאל תפסיקי את האינסולין אחרי הניתוח, צריך רק להוריד מינון, ולהמשיך למדוד ולהתאים מינון... בהצלחה!

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת