ניתוח שרוול+ניתוח בקע סרעפתי.

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

27/01/2016 | 09:30 | מאת: zipi

לפני חודש עברתי באותו מעמד ניתוח שרוול ובקע סרעפתי, הבקע התגלה תוך הניתוח שרוול. שאלתי 1. האם מהווה בעיה מסויימת לעתיד כיוון כי כל ההמלצות הינן לניתוח מעקף קיבה. הנני לוקחת עדיין כדור אימפרדקס. 2. אחרי ניתוחים לעיל מתי אפשר לעבור ניתוח השתלת שיניים בהרדמה מלאה. תודה.

אין בעיה לעברו השתלת שיניים לגבי הניתוח שעברת - זה ניתוח מקובל, אם יש בקע ותיקנו אותו טוב - לא אמורה להיות בעיה. כמובן שניתוח מעקף קיבה יותר טוב במקרים כאלה, אבל - אם הבקע היה קטן - אין לו משמעות אמיתית.

05/02/2016 | 14:47 | מאת: zipi

בברכת תודה רבה על המענה.ברשותך ד"ר האם יש תקופת החלמה וממה יש להיזהר לאחר ניתוח בקע סרעפתי.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת