מידת תת הספיגה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

28/12/2015 | 21:21 | מאת: דנה

הי אני מועמדת לניתוח מיני מעקף והוצאת טבעת. האמת אני קצת חוששת לגבי ההשלכות של חוסר ספיגה של המעי הדק לאורך שנים. מה גם שאין הרבה ניסיון עם הניתוח הזה לאורך זמן. האם ניתן לשלוט על מידת תת הספיגה כיחס לגודל המעקף? האם ניתן למזער את מידת תת הספיגה?

שלום לך, כמבון שמידת התת ספיגה תלויה באופן ישיר במידת המעקף (אורך המעי שבו אין ספיגה = אורך לולאת מעי שנקראת ביליופנקריאטית) האורך המקובלהיום בניתוח מיני מעקף הוא 200 סמ. זנה מתאים לרוב האנשים, אבל כמובן שיש בניתוח שוני בין אדם לאדם. יש שיעור קטן של אנשים שנזקקים לניתוח הפיכה של הניתוח בשל תת ספידגה עודפת - סביב1-2% הבעיה היא שלא ניתן לדעת מראש, וגם במדידה בניתוח יכולה להיות לא מדויקת עד כדי טעות של 50%!!! צריך להיות במעקב אחרי הניתוח - בדיקות ויטמינים וכלליות ורק אז ניתוח יהיה לדעת בהצלחה

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת