שרוול סכרת הרזיה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

09/06/2015 | 13:54 | מאת: נינה

שלום לפני חודש וחצי עברתי "שרוול" בגלל עודף משקל סכרת ולח"ד מאז רזיתי 9.5 ק"ג. לחץ דם התאזן אך הסכרת נתקעה על 160 בצום וללא תרופות (לפני הניתוח נטלתי נובונורם, מטפורמין ולנטוס) בבי"ח החזירו אותי למטפורמין ולנטוס. באנדוק' הורידו לי את הנובונורם לחלוטין. בבית, 3 שבועות ללא לנטוס רזיתי כאמור 9.5 ק"ג. הסוכר התחיל לעלות אז חזרתי למטפורמין ולנטוס ומאותו יום המשקל נעצר ולא ירדתי גרם נוסף למרות שאוכלת כמו ציפור בגלל שרוול. היום נזכרתי שהעצירה בהרזיה התרחשה מאז חזרתי להזריק. האם להפסיק להזריק לנטוס (בלילה, 28 יח') ולהשאר רק עם המטפורמין?? אם ארזה עוד יתכן שהסכרת תתאזן טוב יותר (אני עם סכרת 26 שנה). יש לי לרזות עוד 20 ק"ג. זה סיפור הביצה או התרנגולת. חשוב לציין שמאז התחלתי עם הלנטוס שמנתי המון ולא הצלחתי לרזות ולפי הספרות ודברי הרופא שלי אינסולין גורם להשמנה. מה לעשות? האם להפסיק לגמרי או בהדרגה את הלנטוס?? אודה על תשובתך

שלום, שאלתך מורכבת מאוד, ולא יכול לתת לך המלצה ספציפית, גיוון שזה דורש הרבה נתונים ... באופןכללי הירידה במשקל לא תלויה במינון האינסולין, ואת כן צריכה להזריק אינסולין אם זה מה נדרש על מנת להיות מאוזנת. ייכתן והירידה תמשך (תמיד הירידה היא לא אחידה, יש ירידה ויש עצירות, ושוב ירידה) וייתכן ולא... לא יודע על מה מתבססת ההערכה שאת צריכה לרדת עוד 20 קג. חשוב לדעת כיחולים סוכרתיים, במיוחד עם סוכרת ארוכת טווח, יורדים פחות במשקל. ככל שהאדם מבוגר יותר, ויש לו יותר מחלות - יורד פחות במשקל. לדעתי את צריכה להיות במעקב של מישהו שמבין עניין בתחום של ניתוח וסוכרת...

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת