הייתה בעבר סוכרת שנעלמה לאחר שרוול קיבה ועתה חוזרת

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

01/05/2011 | 17:09 | מאת: שלום

שלום ד"ר קידר, אני עוקב אחריך, מכיר ומוקיר את פועלך כבר מספר שנים. אני בן 50, לפני כשנתיים וחצי נודע לי שהסוכר שלי גבוה, התחלתי עם 118 ותוך זמן קצר עברתי את 260. באותו הזמן הייתי BMI 40 . לאחר ניתוח שרוול שעשיתי לפני 26 חודשים, ירד ה BMI ל-31 והסוכר ירד לערכים שבין 80-95 בצום. לצערי הרב, למרות ההגבלה המשמעותית הקיימת עדיין באכילה (תמיד אמרו לי שהבעיה היא בכמויות, היום אני אוכל מעט יחסית)והספורט הרב שאני מבצע, חלה עלייה מדורגת במשקלי והגעתי ל BMI 35 עם סוכר שבין 120-130 בצום. לאחר שעתיים נשאר כנ"ל אך לאחר 4 שעות יורד מתחת ל-90. מובן שאני שוב מנסה דיאטות כמו פעם וכיו"ב... למעשה הסוכרת הייתה הזרז העיקרי בהחלטה שלי לבצע ניתוח וגם העובדה שכדורים שקיבלתי לא ייצבו אותה. אני חושש שהיא תחזור לממדים גדולים. חבל מאוד, שמחתי כל כך על הירידה במשקל וברמת הסוכר עקב הניתוח ועכשיו הכל חוזר... מה אתה מציע לי לעשות? אגב, אבי ז"ל היה סוכרתי וכך גם שני אחים שלי שיבדלו לחיים.

שלום לך, אם רמות הסוכר שלך כפי שאמרת - אזי ככל הנראה הסוכרת חזרה... כמובן יחד עם העליה במשקל. האם אתה כבר נוטל טיפול לסוכרת? בשלבים מוקדמים של סוכרת כאשר המחלה עדיין קלה - כל ירידה משמעותית במשקל תעלים את הסוכרת אחרי זמן מה יש כבר פגיעה בלבלב, והסוכרת מתחילה להיות בילתי הפיכה. אתה מתאר שהBMI שלך כבר 35 ויש סוכרת, וידך עוד נטויה?!! יש לך כבר אינדיקציה לניתוח חוזר. אם תמשיך לעלות במשקל או אם לא תרד מהר - הסיכרת תחמיר. אז אתה צריך להחליט - אם אתה מתאמץ ומוריד במשקל לבד, או חושב על ניתוח חוזר. בהצלחה!

02/05/2011 | 09:34 | מאת: שלום

אני כאמור עוסק בספורט באופן אינטנסיבי, כשעה ביום, מזה שנים רבות. מובן ששוב מנסה לעשות דיאטה לשם הורדת המשקל והסוכר. כצפוי אין בעולם מילה שנואה יותר בעיני מ"דיאטה"... שאלתי היא האם במקרה של כישלון מתמשך יש לך רעיונות קונסטרוקטיביים למקרה הספציפי שלי? לפני ביצוע השרוול המנתח הציע מעקף קיבה אך מאחר והBMI שלי היה "רק" 39.4 חשבתי ששרוולצ'יק ייתן לי להמשיך עם הקיבה שהטבע נתן לי מסיבותיו שלו. עכשיו גם חזרתי להשמנה וסוכרת וגם איבדתי את היכולת ליהנות כראוי מהמזון מאחר וההגבלה עדיין חזקה ומשמעותית אצלי. מזמן היה ידוע לי שניתוח השרוול היווה ביסודו הכנה לניתוח מעקף התריסריון וטבעי הוא שאמשיך אולי בכיוון זה. אני יודע שאתה היחיד שמבצע אותו בארץ! ההבנה שלי כי בניתוחי מעקף, בעיקר ב"תריסריון", נגרמת אי ספיגה קיצונית המשפיעה באופן נורא בהמשך החיים. האם טעות בידי? מה בכל זאת ניתן לעשות בכדי לעצור את ההשמנה.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת