בלון הרזיה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

11/05/2015 | 09:06 | מאת: מיטל

אני עם BMI 34 וניתוח קיצור קיבה לא מתאים לי בזמן האחרון מתפרסם במרפאת אופטימל בלון הרזיה מתכוונן בשם ספאץ' אותו מחדירים דרך הפה לקיבה למשך שנה כך שהקיבה מלאה והאכילה מוגבלת. האם היית ממליץ על פתרון זה או למתין ל BMI שיגיע ל 40+ (:

אני לא יכול להמליץ כאן על שום דבר - זה לא תחליף לביקור אישי... אכן בלון זה לא ניתוח, אלא החדרת בלון מתנפח לקיבה, לתקופה של חצי שנה עד שנה, בנפח של 500-700 סמק, בדרך אנדוסקופית, ללא הרדמה כללית. הוא גורם לתחושת לחץ ומלאות בבטן ,ואולי גם שבע. ממוצע הירידה אם בלון -בין 10 ל20 קג'. עד 10% מהמטופלים – לא יכולים לסבול את הכאב והלחץ שהבלון גורם.יש סיבוכים משמעותיים – התנקבות קיבה – מאוד נדיר. הפעולה כמובן לא יעילה לטווח ארוך, אחרי הוצאת הבלון בד"כ המשקל חוזר. הטיפול מבוצע במכון גסטרו, בבתי חולים גדולים למשל איכילוב, הדסה, ולא כלול בסל הבריאות.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת