מתלבט

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

05/05/2015 | 07:44 | מאת: ירון

מהו הניתוח שהכי יתאים לי BMi 40.1 גובה 1.66 משקל 113 חולה סוכרת עם סיבוכים מסוג פרוטאינוריה ,דום נשימה ,לחץ דם ,כבד שומני. 1.אני נוטה יותר לכיוון מעקף קיבה אך הבנתי שגם מעקף תריסריון מתאים בבקשה אפשר לעזור לי בהתלבטות 2.אני חושש כי ישנם סיבוכי מחלה האם ניתוח במקרה הזה יכול להסתבך?

את סוג הניתוח בוחרים לפי גיל, הרגלי אכילה, אורח החיים, מצב הבריאות, מחלות נלוות, והעדפות המועמד. את זה ניתן לקבוע רק אחרי ראיון מפורט אצל כירורג, רצוי כזה שמבצע בעצמו את כל הניתוחים בכל ניתוח יש סיכונים קצת שונים, לסיבוכים קשים, כולל כאלה שמסכנים את החיים, אך בסה"כ הסיכון נמוך בניתוח מאשר בלא לעבור ניתוח לכל הניתוחים יש השפעה מדכאת תאבון, אך במידה שונה. נוכחות סוכרת היא גורם חשןוב ביותר, אך יש חשובות איזו סוג - משך, חומרה, איזון, מינון תרופטות, סיבוכיה, גורמים נוספים - רמות שומני דם וכו... לא יכול להמליץ כאן על סוג הניתוח...רק אחרי יעוץ אישי

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת