טבעת לאחר מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

04/04/2015 | 16:18 | מאת: שלומית

שלום האם אפשרי לשים טבעת לאחר ניתוח מעקף קיבה? לציין 9 חודשים לאחר מעקף קיבה. שואלת שאלה זו על מנת למנוע השמנה לאחר מעקף. אשמח לתשובות. וכמה עולה ניתוח טבעת דרך הקופה או פרטי?

לא עושים ניתוח מונע אחרי שכבר עשית מעקף. יש כן אפשרות לעשות ניתוח במידה ואכן עלית במשקל בכלל האופציות במקרה של כישלון מעקף לא כל כך יעילולת כשיש עלית משקל חוזרת יש לבצע בירור הסיבה כך. הסיבות יכולות רבות, כגון - הרחבת הכיס הקיבתי, הרחבת החיבור בין הקיבה למעי, התפתחות בין שתי הקיבות, והרגלי אכילה לא נכונים, מזון לא נכון, ועוד... התהליך מתחיל מאיבחון. היטפול יכול להיות רק שינוי הרגלי אכילה נכון, תחת הנחיית דיאטנית או פסיכולוגית. במידה וצריך ניתוח יש אפשרויות שונות: שהתרחב1. הקטנת הכיס הקיבתי 2. יצירת חיבור חדש וצר יותר 3. העברת החיבור בין שתי לולאות המעי רחוק יותר על מנת להפחית ספיגה. 4. הנחת טבעת על הכיס הקיבתי. ויש אולי עוד... בחירת הניתוח תלויה בהרבה גורמים, בינהם חשובים – משקל התחלתי, הבנת מנגנון או הסיבה לעליה חוזרת ומצב הקיבה כעת. גם הרצון שלך חשוב. הכי טוב - למנוע עלית משקל על ידי למידה של הרגלי חדשים. הניתוח החוזר - תמיד מסוכן יותר. בברכה, ד"ר אנדרי קידר

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת